Brutální mord Jessiky: Zabíjel rýčem a nožem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Brutální mord Jessiky: Zabíjel rýčem a nožem!

Vrah a narkoman Vladislav Žyla klopil u krajského soudu zrak. Dostal 13 let.
Vrah a narkoman Vladislav Žyla klopil u krajského soudu zrak. Dostal 13 let. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Umírala dlouhé minuty v bolesti, krvácela do mozku i plic. Tak odešla ze světa mladá Jessica (†23). Za tuto hrůzu dostal 13 let narkoman Vladislav Žyla (30) z Ostravy, který jako vražedné zbraně použil nůž a rýč.

Znechucen svým neúspěšným životem a naládovaný tvrdou drogou Žyla loni v srpnu v lesoparku v Ostravě-Porubě svou tehdejší partnerku nejprve mlátil tak, že upadla, a pak do ní kopal. Následně vzal do ruky rýč. „Následovaly opakované údery rýčem do horní části těla, snažil se přeseknout ženě krční tepnu. Když se mu to nepodařilo, vzal nůž se zalamovacím ostřím,“ řekl u soudu žalobce David Bartoš. Ženu bodal do hlavy a také se snažil jí hlavu uříznout. „Tímto poškozené způsobil mimo jiné deformaci obličeje, zlomeniny a vnitřní krvácení do mozku a plic s následkem smrti,“ dodal žalobce.

Žyla se přiznal a souhlasil s trestem 13 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Nařízenu má i psychiatrickou léčebnu a matce Jessiky má zaplatit 1,5 milionu. Ta se jednání osobně účastnila a celé je proplakala. „Vrať mi ji, vrahu,“ křikla žena bezmocně před vynesením odsuzujícího rozsudku.

Vladislav Žyla jako vražedné zbraně použil nůž a rýč.

Video se připravuje ...

Matka: Nízký trest

Miroslava K., matka zavražděné Jessicy, vyslechla u soudu včera detaily zločinu stejně jako její dva synové. „Trest je nepřiměřeně nízký. On trýznivým způsobem moji milovanou Jessiku připravil o život, zničil i ten můj. Mám úplně zničenou psychiku, a to nejhorší – dceru mi už nikdo nevrátí,“ vyznala se při jednání s tím, že se sama léčí u psychiatrů.

Proč vraždil? Byl frustrovaný...

Motiv bestiálního zločinu byl podle žalobce spíše banální. „Měl takto učinit pod vlivem frustrace a nespokojenosti z bezdomoveckého způsobu života, v zlobném afektu, ovlivněném návykovými látkami,“ řekl Aha! žalobce David Bartoš.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.