Podmínka za objednávku vraždy! Obviněná: Byla to jen legrace... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podmínka za objednávku vraždy! Obviněná: Byla to jen legrace...

Lenku F. potrestal soud pětiletou podmínkou.
Lenku F. potrestal soud pětiletou podmínkou. (Hynek Zdeněk)

Bizarní případ, kdy si Lenka F. (30) ze Žďárska měla objednat vraždu manžela, a zprostředkovatelé zločinu z ní jen tahali peníze, vyřešil Krajský soud v Brně. Šokujícím a rozhodně nečekaným způsobem. Pouhou podmínkou pro zadavatelku údajného zločinu!

Podle obžaloby si Lenka F. v roce 2018 objednala vraždu manžela u Jiřího D. a Lenky D., svých známých. Motivem mělo být získání společného syna do péče, peníze z pojistky, kterou měl její choť uzavřenou, a vdovský důchod. „Myslela jsem, že je to legrace, manžela jsem se nechtěla zbavit. Rozvedli jsme se, ale máme normální vztah, i kvůli našemu společnému dítěti,“ hájila se žena, u které znalci konstatovali snížený intelekt a snadnou ovlivnitelnost.

Jiří D. a Lenka D. jí nakukali, že vraždu provede agentura nájemných vrahů. A tahali z ní neustále peníze. Dokonce ji donutili k prostituci a z výdělků platili přípravu údajných vrahů. Celkem obrali nešťastnici o milion. Vše prasklo na jaře 2021, když se přítel Lenky F. obrátil na policii. Povedené duo – Jiří D. a Lenka D. – nyní odděleně čelí jinému soudu kvůli podvodu a vydírání.

Žalobce Jan Fichtner k případu objednávky vraždy manžela

Video se připravuje ...

„Obžalovaná byla loutkou dvojice a od určité doby šlo ze strany dvojice o vydírání a platby z donucení. Její zištný motiv se neprokázal,“ shrnula soudkyně Dita Řepková a ve shodě se členy senátu sáhla k nejmírnějšímu možnému trestu – třem rokům vězení s podmínkou na pět let. Žalobce Jan Fichtner, který žádal pro ženu osm let natvrdo, se na místě odvolal.

SOUDKYNĚ: Zmanipulovatelná, nezralá

Soudkyně Dita Řepková vysvětlila, proč sáhla v případě Lenky F. k nečekaně mírnému trestu. „Soud shledal, že vražda manžela nebyla původní myšlenkou obžalované, která je osobou snadno zmanipulovatelnou, nezralou, nezdrženlivou,“ popsala obžalovanou. „Svým známým platila do září 2020, neučinila přitom nic, aby celou věc ukončila. Manželé D. přitom sami uvedli, že o vraždu v jejich jednání nikdy nešlo a půjčené peníze nebyly na likvidaci manžela obžalované nikdy určeny,“ dodala ještě soudkyně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.