Zvrácené a krvavé obřady sekty okolo vůdce Richarda Š. (†50) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zvrácené a krvavé obřady sekty okolo vůdce Richarda Š. (†50)

Magdaleně Š. hrozí až 20 let vězení
Magdaleně Š. hrozí až 20 let vězení (Foto Aha! – J. Poláček, M. Rušinová)

Loňskou smrt dvou mužů v lesích Českého Šternberka po tajemném obřadu plném nahoty a násilí řeší policie. Šlo o členy sekty léčitele Richarda Š. (†50) z jehož zabití loni v srpnu se nyní u soudu zodpovídá zubařka Magdalena Š.

﷯Richard Š. nařizoval členům sekty za domnělé hříchy očistné rituály. Skupinu lidí poslal loni v srpnu do hlubokých hvozdů Českého Šternberka. Další ovečky vozil do lesů na kontroly František J. (†56), při druhém výjezdu ho ale ostatní nemohli sehnat. Den poté našli kriminalisté jeho tělo mezi obcemi Kozojedy a Truba. „V této souvislosti zadali k vypracování spoustu znaleckých posudků, které ještě nemají k dispozici,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle serveru iRozhlas.cz členové sekty uvedli, že se muž zabil kvůli obavám, že se bude k rituálu muset připojit.﷯ Ani tato tragédie nedonutila Richarda Š. zvrácené praktiky zastavit, do lesa naopak poslal další lidi, tentokrát na léčbu vymyšlených sexuálních poruch. Mezi nimi byl i Jiří H. (†59), kterého podle serveru iRozhlas.cz ostatní členové mlátili dva dny tyčí do ledvin, načež začal kolabovat. Členky sekty ho poté odvezly do Kutné Hory a zavolaly mu záchranáře, muž však zemřel. Kriminalisté případ prověřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti, stále ho ještě ale neuzavřeli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.