Vyprávění dětí zachráněných po 40 dnech z džungle: Malou hřály matčiny šaty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vyprávění dětí zachráněných po 40 dnech z džungle: Malou hřály matčiny šaty

Děti přežily 40 dní v džungli díky pytlíku mouky: Srdcervoucí první slova zachráněné holčičky (13)
Děti přežily 40 dní v džungli díky pytlíku mouky: Srdcervoucí první slova zachráněné holčičky (13) (Reuters/Twitter)

Dědeček dětí, které statečně přežily trýznivých 40 dní v kolumbijské džungli Guaviare, vyvrací povídačky, které začal šířit otec dvou ze čtyř dětí Manuel Ranoque. Mezi oběma plane válka o to, kdo se dětí ujme po tragické smrti jejich mámy Magdaleny (†33).

Narcisa Mucutuye nadzdvihlo Manuelovo vyjádření, že podle Lesly měla být jeho dcera, máma všech dětí, po nehodě ještě 4 dny naživu a od vraku letadla je vyprovodit slovy: „Jděte odtud pryč. Uvidíte, jak skvělý člověk váš táta je. Ukáže vám, že jeho láska je stejně silná jako ta moje.“ Tak mu to prý vylíčila Lesly (13), která přitom není jeho vlastní dcerou, a tudíž jej k ní nemocnice odmítala pustit... A podle dědy Narcisa jde o bohapustý výmysl! „To stejné dítě mně povědělo, že všichni dospělí zemřeli okamžitě. A kdo říká něco jiného, ten lže!“

Hrdinka Lesly mu prý vše vylíčila do posledního detailu: Popsala, že havárii letadla nic nenasvědčovalo, všichni prý seděli v klidu a vůbec nekřičeli. „Maličká Cistin prý seděla mámě na klíně blízko pilota. Když dopadli na zem, všichni tři dospělí byli prý okamžitě mrtví, malá zůstala pod matčiným tělem. A Lesly najednou uviděla, že hýbe nožičkou. Moje malá sestřička žije!“ vykřikla prý radostí a vyprostila ji.

První video dětí zachráněných z amazonského pralesa

Video se připravuje ...

Z mrtvé mámy prý strhla oblečení a zabalila do nich sourozence. Pak prý děti zůstaly poblíž letadla zmiňované čtyři dny v naději, že je někdo najde. „Měly asi kilo a čtvrt marinovaných ryb a mouku z manioku. Když jim jídlo došlo a záchrana nepřicházela, vydaly se hledat jídlo a prozkoumávat džungli, aby zjistily, zda nenajdou rokli nebo cestu,“ tlumočí Narciso svědectví dívky, která malé sourozence vedla. Pro nejmladší měla prý lahvičku mléka, kterou matka umíchala na cestu, když došlo, pila už jen čistou vodu z listů, děti jedli hlavně divokou mučenku a další ovoce.

Muži z pátracích týmů je prý našli na poslední chvíli. Lesly byla vyčerpaná, nemohla už chodit a měla vidiny. „Přiletěly velmi podvyživené a zbědované, ale zachrání je, jen musí začít jíst pomalu,“ doplnil ještě dědeček a děkoval jak zachráncům, tak bohu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.