Australanka zůstala uvězněná 5 dní v buši: Zachránilo ji víno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Australanka zůstala uvězněná 5 dní v buši: Zachránilo ji víno!

Žena přečkala v buši 5 nocí.
Žena přečkala v buši 5 nocí. (Foto Twitter)

 Že by alkohol někomu zachránil život, se opravdu děje vzácně, většinou to bývá naopak. Australanka Lillian Ipová (48) však přežila díky láhvi vína a pár sladkostem přežila, když na 5 dnů uvízla v buši!

Žena v divoké přírodě špatně odbočila a její vozidlo uvázlo v bahně. Ač obvykle nepije, čistě náhodou měla u sebe láhev vína, kterou koupila jako dárek pro svou matku. Vzhledem k tomu, že trpí zdravotními problémy, rozhodla se zůstat na místě a čekat na pomoc. Její mobil bohužel v místě neměl signál, a tak jen doufala, že jí někdo začne hledat a dočká se záchrany. Naštěstí si mohla v noci alespoň přitopit. „Myslela jsem, že tam zemřu. Vypnulo se mi celé tělo,“ řekla s tím, že se to chystala vzdát. Napsala tedy alespoň srdceryvný dopis příbuzným, kde jim sdělila, že je miluje.

Ti však, když se neozývala, zalarmovali policii a ta po ní začala okamžitě pátrat. „Použila zdravý rozum a zůstala u svého auta a nebloudila někde v křovinách, což nám pomohlo ji najít,“ řekl seržant policejní stanice ve městě Wodonga Martin Torpey. Čekala dlouhých 5 nocí, než ji policisté objevili. Vše, co za tu dobu mohlo zkonzumovat bylo pár lízátek a právě zmíněné víno. „První věc, která mě napadla, když se ukázali, bylo: Vodu! A cigaretu! Díkybohu, že ta policistka byla kuřačka,“ popsala Ipová moment své záchrany. Žena byla po nalezení převezena do nemocnice, tam ji ošetřili kvůli dehydrataci, ale již se vrátila domů do Melbourne.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.