Strážníci zachránili těžce zraněného muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Strážníci zachránili těžce zraněného muže

Při příjezdu hasičů na Přívrat bylo auto v plamenech.
Při příjezdu hasičů na Přívrat bylo auto v plamenech. (Foto MP Brno)

Už třicet let obléká policejní uniformu. Nikdy ale nezažil takové drama jako v květnu u brněnské zastávky Přívrat. Auto tam v plné rychlosti najelo do sloupu. Brněnský strážník Petr Minařík (50) s kolegyní neváhali a zachránili těžce zraněného.

Minařík právě procházel s Miroslavou Jirůškovou (52) opodál a uslyšeli velkou ránu. Když přiběhli na místo, kolemjdoucí už vytáhli zraněné z auta. To mezitím zachvátily plameny. „Zkontroloval jsem, zda někdo nezůstal v autě, a šel zraněným pomáhat. Jeden muž byl v bezvědomí a byl celý šedivý,“ popsal situaci strážník. Minařík ho začal resuscitovat, zatímco kolegyně usměrňovala dopravu. V těsné blízkosti hořícího auta, každou chvíli přitom hrozila exploze. Jakmile to bylo možné, přenesli zraněného dál. „Teď už vím, že to k něčemu bylo. Ozvala se nám přítelkyně zraněného, že to přežil. Z toho mám velkou radost,“ přiznal Petr Minařík.

Výborné školení

Minařík pracuje u městské policie šest let, předtím byl dlouhé roky policistou. „Nikdy jsem si ale nebyl tak jistý tím, co mám při resuscitaci dělat, jako nyní. Byl jsem perfektně připraven. Městská policie Brno má totiž skvělou instruktorku první pomoci Zuzanu Sulkovou (32),“ zdůraznil Minařík.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.