Sadie (6) trpí vzácným onemocněním: Dusí se kvůli pohádkám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sadie (6) trpí vzácným onemocněním: Dusí se kvůli pohádkám!

Potřebuje stálý dohled.
Potřebuje stálý dohled. (Foto Facebook)

﷯Sadie Bowyerová (6) trpí vzácnou chorobou: během sledování animovaných pohádek se tak moc soustředí, že mozek zapomíná vysílat impulsy do plic, a děvčátku tak hrozí udušení.

Holčička měla problémy už po narození: prvních šest měsíců života trávila na jednotce intenzivní péče kvůli syndromu, který způsobuje dýchací obtíže. Sadie podstoupila tracheostomii: vytvoření otvoru v krku a zavedení hadičky do průdušnice, která jí s dýchaním pomáhá. V některých příápadech přestává dýchat automaticky. „Když sleduje svoje oblíbené Prasátko Pepa, mozek zapomíná vysílat signály do plic a ona může kdykoliv zemřít,“ tvrdí její maminka Star Bowyerová. Dívka tak nemůže zůstat bez dozoru a během školních hodin potřebuje stálou asistenci zdravotní sestry. Permanentně je napojena na ventilátor.

Rodiče skoro nespí

Protože Sadie potřebuje stálý dohled, její rodiče se u ní střídají a v noci toho moc nenaspí. V jejím pokoji mají nemocniční vybavení a založili sbírku na operaci, která by dceři umožnila dýchat bez ventilátoru. Na operaci potřebují vybrat 160 tisíc liber (asi 4 368 000 korun).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.