Oslavovali Silvestra, nemocné děti nechali doma: Miminko se udusilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oslavovali Silvestra, nemocné děti nechali doma: Miminko se udusilo!

ilustrační foto
ilustrační foto (Shutterstock.com)

Tragicky skončila předloňská silvestrovská oslava rodičů dvou malých dětí v Českých Budějovicích. Nemocné je prý nechali u známých a šli se bavit. Holčička (†2 měs.) se udusila vlastními hleny!

Matka (22) a otec (32) údajně oné osudné noci přišli s nemocnými potomky, synem (2) a teprve dvouměsíční dcerkou, ke kamarádovi. Obě děti prý byly nachlazené, trpěly rýmou, kašlem. Rodiče je podle svědků uložili na gauč a se známými vyrazili za zábavou do města. Ráno máma dcerku nevzbudila. „Když jsem ji vzala do náruče, byla bezvládná. Volali jsme pomoc, přítel se ji mezitím snažil oživit masáží srdce,“ řekla podle serveru Novinky.cz žena.

Už ji neoživili

Pitva ukázala, že dýchací cesty miminka se plnily hlenem, to vedlo k zadušení. Rodiče podle znalců nevěnovali nemocným dětem náležitou pozornost. „Kdyby na dceru dohlíželi a neupřednostňovali své vlastní zájmy, ke smrti dítěte nemuselo dojít,“ uvedl znalec. Máma s tátou údajně uvedli, že děti byly po jejich návratu v pořádku. Holčičku už se ale ráno oživit nepodařilo.

Hrozí jim vězení

Rodiče si za to podle serveru Novinky.cz vykoledovali obvinění ze zločinu opuštění dítěte. Hrozí jim až 10 let vězení. „S ohledem na věk poškozeného nemůžeme poskytovat bližší podrobnosti. Případem se zabývají kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Po flámu kontrola?

Rodiče podle serveru Novinky. cz uvedli, že když se ze silvestrovské pařby vrátili, děti zkontrolovali a tehdy prý byly v pořádku. Lékař období úmrtí děvčátka odhadl na osmou až devátou hodinu.

Nedýchají pusou

Novorozenci neumí kvůli odlišným anatomickým poměrům dýchat ústy, ucpaný nos při rýmě je tedy pro ně mnohem více nebezpečný. Neumí ani smrkat, to se naučí podle pediatrů mezi 8. a 10. měsícem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.