Tragédie v Krkonoších: Matka (†40) uškrtila syna (†3) a pak se oběsila? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tragédie v Krkonoších: Matka (†40) uškrtila syna (†3) a pak se oběsila?

Matka se synem ze záznamu z bezpečnostní kamery, která dvojici zachytila 28.prosince.
Matka se synem ze záznamu z bezpečnostní kamery, která dvojici zachytila 28.prosince. (Foto Policie ČR, ČTK/D. Taneček, ara)

Tragicky dopadlo jedno z nejrozsáhlejších pátrání v Krkonoších. Tři dny záchranáři pátrali po zmizelé rekreantce Janě K. (†40) a jejímu synovi Adamovi C. (†3) z Horoměřic v okrese Praha-západ. Pátrači je objevili včera mrtvé na úpatí Růžové hory. Smrt matky a dítěte v Krkonoších nyní vyšetřuje policie jako vraždu a sebevraždu. Potvrdila to v úterý mluvčí policie Iva Kormošová. 

„Pohřešovanou ženu se synem našli po poledni členové horské služby v lese v oblasti Růžové hory, bohužel bez známek života. Příčinu jejich smrti prošetřujeme,“ konstatovala policejní mluvčí Iva Kormošová. „Byli nalezeni v hustém porostu,“ doplnil mluvčí Horské služby Marek Fryš. Matka měla podle informací CNN Prima NEWS během výletu z Růžové hory malého chlapce uškrtit a potom se v lese oběsit.

Poslední stopa

Dvojici se záchranáři vydali hledat po předchozích neúspěšných dvou pátracích dnech do oblasti Růžové hory poté, co z kamerových záznamů zjistili, že Jana K. se synem vyrazili 28. prosince k lanovce na Sněžku. Okolo 14. hodiny se pohybovali u přestupní stanice lanové dráhy na Růžové hoře. Do oblasti vyrazilo zhruba 150 lidí z řad české i polské horské služby, policisté, psovodi i strážci Krkonošského národního parku.

Záchranáři pečlivě propátrali každý kout terénu. V rojnicích...

Nehoda při sáňkování?

Pátrači hledali pohřešovanou matku se synem v rojnici, v jednu hodinu po poledni pátrání odvolali. Dvojici našli v lese poblíž cesty tzv. svážnice mezi mezistanicí lanové dráhy Růžová hora vedoucí směrem na Portášky. Bohužel bez známek života. Zřejmě na místě skončili po nehodě při sáňkování. „Byli nalezeni několik desítek metrů od svážnice,“ uvedl velitel horské služby v Krkonoších Pavel Cingr. „Bylo to v nepřístupném smíšeném terénu se zbytky sněhu a ledu, takže pohyb v místě byl pro záchranáře fyzicky náročný,“ doplnil ještě Cingr.

Oznámení partnera

Žena se synem byla od 25. prosince ubytovaná v penzionu U Sochorů v Peci pod Sněžkou. Pobyt měli uhrazený do 30. prosince. Právě v tento den se partner Jany K. a otec chlapce obrátil s obavami o dvojici na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou a týž den vpodvečer se na strážce zákona obrátila i majitelka penzionu. Oznámila, že dvojici naposledy viděla 27. prosince a od té doby se s ženou nemůže spojit. Před penzionem, ze kterého se měla matka s dítětem v pátek odhlásit, byl přitom zaparkovaný její vůz a v pokoji, který byl zamčený, měla dvojice věci.

Přečtěte si
Nevim Nevim
5. 1. 2023 • 13:03

Zajímá se někdo jak vysoce postavený otec dostane 3 leté dítě do péče? Dost krutá lekce za to, že ne vše se dá koupit. Není to něco jako, když soud dal půlroční dítě matce dealera drog, místo starající se matce dítěte. Jak se uškrtit v leže? taky si počkám na výsledek vyšetřování.

Martin Štěpánů
4. 1. 2023 • 23:00

Je to neskutečná *** takhle se pomstít bývalému manželovi. V žádném případě se nebavme o psychickém stavu vrazedkyne! Je to naprosto neomluvitelné dovolit si vzít život někomu kdo vám věří. Hlavně s ní nedělejte proboha mučeníci!!

j.p.toman
4. 1. 2023 • 08:52

Prima si včera toto téma zase pěkně "vychutnala". Vyjadřovali se dva psychiatři, pět sousedek. Možná mohli doplnit stopy ve sněhu vedoucí do lesa, fotku provazu visící na stromě a dojemný obrázek prázdné postýlky v bytě. Fuj !

milan59
4. 1. 2023 • 08:27

Já si raději počkám na vyjádření doktorů a ne médií. Protože podle médií leželi oba dva u sebe,jak se tedy matka mohla v leže oběsit ?To by musela mít kolem krku nějaký provaz nebo být k něčemu přivázaná,protože oběsit se a pak si lehnout to by byla pořádná makačka.

Alena Zemanová
3. 1. 2023 • 16:19

Tak teď už je to bohužel jasné tzv.rozšířená sebevražda,matka měla předat syna po 30.12.otci do péče,vyřešila to touhle hroznou cestou,byla to moje domněnka už jak bylo uveřejněno prohlášení otce, že jde o "citlivé téma"... Nikdy nepochopím takovéhle "matky"... 😥

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.