Extrémní zima má v USA už přes 60 obětí: Tahají umrzlé lidi z uvízlých aut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Extrémní zima má v USA už přes 60 obětí: Tahají umrzlé lidi z uvízlých aut!

Třeskuté mrazy a obrovské sněhové bouře.
Třeskuté mrazy a obrovské sněhové bouře. (Foto Reuters, Facebook)

Třeskuté mrazy a obrovské sněhové bouře, které člověk zažije maximálně jednou za život, si ve Spojených státech vyžádaly už přes 60 lidských životů. Většina obětí je hlášena ze západu státu New York, kde ve městě Buffalo a jeho okolí zimní blizard uvěznil lidi i na tři dny v uvízlých autech nebo domech bez elektřiny.

V metrových závějích se zasekli i záchranáři vyslaní do terénu a sanitky. Anndel Taylorová (†22) jela z práce autem, když ji zastihla historická bouře. Ve vymrzlém vozidle přečkala 18 hodin, než zemřela zřejmě spíše na otravu oxidem uhelnatým z výfukových plynů než na podchlazení. Před svou smrtí poslala své rodině poslední, 16 sekund dlouhé video. Je na něm vidět, že stahuje okénko u svého auta a dívá se na zcela zasněženou krajinu. Příští záběr ukazuje metrové závěje u vozu a další uvízlé auto přes cestu. „Říkala, že se strašně bojí,“ sdělila její sestra Shawnequa.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.