Smrt matky a syna v Krkonoších... Policie: Vražda a sebevražda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Smrt matky a syna v Krkonoších... Policie: Vražda a sebevražda!

Poslední foto Jany a Adámka
Poslední foto Jany a Adámka (Policie ČR)

Vzala syna na procházku do hor, tam ho zabila a pak sáhla na život sobě! Okolnosti tragédie z Krkonoš, které včera naznačovalo Aha!, potvrdila policie. Podle našich informací svého Adámka (†3) Jana (†40) uškrtila a pak se oběsila.

Mrtvou Janu K. se synem Adamem našli v pondělí odpoledne po třídenním pátrání horští záchranáři poblíž Růžové hory. Až do nočních hodin pak kriminalisté společně se soudním znalcem zjišťovali, jak k tragédii došlo.

Zachytila je kamera

„Ohledáním nalezených těl zjistili, že se jedná o násilná úmrtí. Jde o podezření z vraždy a sebevraždy,“ řekla včera policejní mluvčí Iva Kormošová. Podle znalce oba zemřeli zřejmě již 28. prosince. Tehdy je také před obchodem v Peci pod Sněžkou naposledy zachytily bezpečnostní kamery. Zatímco ona jakoby spěchala, syn o dva kroky za ní táhl sáňky, aniž by tušil, jak hrůzný konec rukou vlastní matky ho brzy čeká.

Oběsila se na stromě?

Podle informací deníku Aha! Jana K. svého chlapečka uškrtila pár desítek metrů od lesní cesty z Růžové hory směrem na Portášky a sama se poté oběsila na stromě. Co jí k ale tomu vedlo? „Mohlo jít o pocit zoufalství a bezvýchodnosti situace. Někdy to může být i chuť vyřešit svůj život, protože si neumí poradit s životem bez potomka. V neposlední řadě to může být i chuť potrestat okolí partnera a otce dítěte,“ řekla Aha! psycholožka Radana Rovena Štěpánková.

Psycholožka Štěpánková: Matka to neplánovala

Ačkoliv by se mohlo na první pohled zdát, že Jana K. čin dopředu promýšlela a svého synka vedla na smrt s rozmyslem, podle psycholožky Radany Roveny Štěpánkové mohlo být vše trošku jinak. „Pocitově si myslím, že to úplně naplánované neměla, nenašel se prý žádný dopis na rozloučenou a podle médii měla na další den objednanou školičku pro syna. Tyto indicie neukazují na to, že by jela do Pece pod Sněžkou spáchat vraždu a sebevraždu. Pravděpodobně se jednalo o nějakou zkratkovitou reakci a tady si můžeme jenom položit otázku, jestli se nestalo ještě něco nenadálého, co by tu zkratkovitou reakci vyvolalo,“ řekla Štěpánková.

Důsledek sporu o dítě?

Podle informací TN.cz Jana K. prohrála soudní při s partnerem Michalem kvůli péči o syna Adama. Soudce ho měl nedávno svěřit právě otci, který pracuje jako vedoucí odboru na ministerstvu vnitra. Co se mohlo matce honit hlavou, pokud by jí hrozilo odebrání dítěte? „Mohla mít pocit, že nemá žádné zastání a oporu u soudního procesu, a z toho plynoucí pocity zoufalství, beznaděje a bezvýchodnosti z celé situace. Případně i touhu se pomstít,“ řekla Štěpánková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.