Zázračný kocour Lupínek a těžce nemocná micka Maxima: Láskou ji vyléčil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zázračný kocour Lupínek a těžce nemocná micka Maxima: Láskou ji vyléčil

Lupínek si stále rád hraje.
Lupínek si stále rád hraje. (Foto www.kocici.cz)

O kočkách se říká, že umí uzdravovat. Zrzavý kocourek Lupínek dokázal, že tvrzení je pravdivé. Do života vrátil těžce nemocnou siamku Maximu. Doktoři jí nedávali mnoho šancí. Zrzek se k ní ale doslova přilepil a micka se má stále k světu.

Poprvé se potkali před rokem. Lupínkovi byly dva měsíce, nikdo o něj nestál, a tak přišel do dočasné péče k Lindě Šternerová (26) z plzeňského spolku Svoboda zvířat. Doma už měla kromě dalších koček také Maximu. Lupínek se do ní okamžitě celým svým srdcem kotěte zamiloval. Siamka trpěla rakovinnými nádory a už byla po druhé operaci. V té době se její zdravotní stav prudce horšil. „Veterinář jí odebral mléčnou lištu, a tak neměla žádné cecíky. Lupen ji přesto zkoušel sát. Přilnul k ní jako k mámě,“ vzpomíná Linda. Maxima vždy nově příchozí kočky ignorovala. Lupínka ale začala olizovat, myla ho, spali spolu. Se siamkou to však nevypadalo dobře.

„Měla hodně špatné ledviny. Pro spousty koček je to konečná. Dostala dietu, léky a nezbývalo nám než doufat,“ popisuje. Vazba mezi ní a Lupínkem byla den ze dne silnější. Při další kontrole o měsíc později ukázaly testy u veterináře hodnoty už jen málo nad normálem. „Lupen jí pomohl. Najednou měla zase pro co žít,“ vysvětluje si léčebnou sílu zrzounka Linda. ﷯ Odehrálo se to před loňskými Vánocemi. O roztomilé kotě byl zájem, a tak měl Lupínek z dočasné péče odejít do nového domova. Avšak poté, co vrátil Maximu do života, zůstává i s ní u Lindy. „Veterinář nás varoval, že by ji mohl jeho odchod zabít,“ vysvětluje. Maxima se stále drží a i letošní Vánoce stráví spolu. Z Lupínka už je statný kocour a na ostatní je prý ostřejší. S Maximou ale mají hezký vztah. Pořád spolu spí. Nikdy se po ní neožene. Je už dvakrát větší než ona, ale pořád je to pro něj máma.

Pečují o stovku chlupáčů

Spolek Svoboda zvířat Plzeň se v současné době stará v 16 bytových depozitech a čtyřech dočasných péčích celkem o 110 kočiček.

Tváře kalendáře

Zachráněné kočky jsou tvářemi kalendářů, závěsného a stolního, který spolek na příští rok vydal. Lupínka ve stolním najdete například v prvním lednovém týdnu a Maximu v předposledním květnovém. Ve velkém kalendáři je zrzek tváří dubna a siamka měsíce září.

Můžete je podpořit

Péči o opuštěné kočky a kocoury můžete podpořit koupí některého z kalendářů za 300 Kč. Objednat si je lze na mail info@kocici.cz. Přispět lze i jakoukoliv částkou na účet 2500893377/2010

Víte, že...

...kočičí předení uvolňuje hormon štěstí? Vibrace, které během vrnění vznikají, uklidňují a podporují hojení ran a léčbu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.