Kočičku vrátili do života v Klecanech: Bublina chtěl do nebe za paničkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kočičku vrátili do života v Klecanech: Bublina chtěl do nebe za paničkou

Do náruče člověka se Pan Bublina vždy přitulí.
Do náruče člověka se Pan Bublina vždy přitulí. (Foto Aha! – Renata Matějková)

Pan Bublina, jak mu říkají, je sedmiletý krásný, urostlý kocour, kterému letos srdíčko zlomila ztráta paničky a zrada blízkých. Ze žalu onemocněl. Až do letošního července žil pro svou paničku a ona pro něj. Náhle ale zemřela. Její syn už den po její smrti zavezl nešťastného chlupáče do útulku Pražského spolku ochránců zvířat Kocour Felix v Klecanech u Prahy. Bublina onemocněl a přestal jíst.

„To se někdy kočkám ze stresu stává. Dostal dietu a antibiotika. Abychom ho udrželi při životě, přijímal potravu jícnovou sondou,“ vzpomíná Hanka Janišová z útulku. V tu chvíli o Bublinu projevila zájem kolegyně zesnulé paničky. „Domluvili jsme se, že ho budeme léčit na naše náklady, a až se mu udělá lépe, tak si pro něj přijde,“ líčí Janišová. Za tři týdny byl připraven, slečna už ho ale nechtěla. „Nejsmutnější na tom je, že jsme kvůli falešným slibům dalšího zájemce o něj odmítli,“ dodává Janišová. A tak Pan Bublina stále čeká.

Je mazlíček

Bublina už je zdráv a od Ježíška by si přál nový domov. S kočkami konflikty nemá, ale je mazlíček a nejspokojenější bude s člověkem, který by se mu mohl hodně věnovat.

Pomazlení a pomoc

Útulek Kocour Felix pečuje o téměř 200 opuštěných tvorů. Veřejnost zve na sobotu 10. 12. do ulice U obalovny v Klecanech na Kočičí Vánoce. Každý může od 10 do 18 hodin přijít na horký čaj, kávu, ochutnat cukroví a pomazlit micky. Dárečky jako např. něco na zub, pelíšek nebo finanční příspěvek jsou vítány. Přispět lze i na účet: 179500872/0300.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.