Vědí, že nejkrásnější pohled je z lidského hřbetu: Kocouři za krkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vědí, že nejkrásnější pohled je z lidského hřbetu: Kocouři za krkem

Kočky prozkoumaly celý svět
Kočky prozkoumaly celý svět (Foto Instagram.com)

Běžně lezou kočky po stromech, skáčou po střechách domů anebo honí myši, ale tihle tři kocouři se nosí na zádech svého pána. Newyorský právník Dan Nguyen svoje micky vozí po celém světě. Na Instagramu je z toho poprask, sleduje ho už 320 tisíc lidí! A to jen za pár dní!

Kočky už procestovaly skoro celou Ameriku a Evropu, viděly města, jako jsou Benátky, Paříž a Milán. Domácí mazlíčci Sponge Cake, Donut a Mocha (Piškotový dort, Kobliha a Moka) normálně chodili po zemi, ale takhle je to zajímavější. Nguyen a jeho manželka Olivia pořizují videa a fotky, následně prodávají upomínkové předměty, ale hlavně radí, jak s kočkami cestovat, apod.

Vlastní pasy

Zpočátku chodili jen přes Central Park, aby se kočičky naučily a zvykly si na lidi a hluk v ulicích, než vyrazí na cestu do zahraničí. Postupně je Dan také začal provádět po Times Square a díky pamlskům a mazlení se rychle otrkaly a ničeho se už nebály. Musely také navštívit spoustu veterinářů, sem tam podstoupit očkování a páníček také musel zařídit papíry, aby je vůbec do letadla pustili. „Do Švýcarska mají své pasy. Museli jsme je odlišit náprsenkami a mašličkami,“ vysvětluje s úsměvem Dan. V letadle kočičáci sedí vždy pod sedadlem a celý let spí, nebo se ládují pamlsky. Teď můžeme Dana a jeho tři kočičky v pletených oblečkách potkat kdekoliv. Vždy mu sedí na zádech a prozkoumávají novy svět. „My zase tak moc necestujeme, vyjedeme dvakrát třikrát do roka, ale máme hodně natočeného materiálu,“ mírní obavy z dlouhých cest právník z Manhattanu.

Chceme víc koček

Přece jenom se už ozvali ochránci zvířat. „Chtěli jsme jezdit po světě a nechtěli nechávat kočky doma, a tak jsme je naučili cestovat.“ Původně chodili kocourci pěšky, ale nahoře se jim zalíbil výhled, a hlavně nemuseli ťapat po svých. „V Paříži chodili po svých a utekli nám do cukrárny. V Benátkách se nakláněli z gondol, až málem vypadli. Musíme si je hlídat. Očichávají, co mohou.“ A budete se divit, do budoucna plánují rozšířit zájezdovou skupinu koček nejméně na pět. Ať je psina!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.