Na stará kolena podnikly cestu kolem světa: Za 80 dní na všech kontinentech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Na stará kolena podnikly cestu kolem světa: Za 80 dní na všech kontinentech!

Cestování je jejich velkou vášní.
Cestování je jejich velkou vášní. (Foto Facebook.)

Dvě kamarádky z Texasu, Sandy Hazelipová a Ellie Hambyová, se vydaly na cestu kolem světa. V současné době už jsou za polovinou 80 denní cesty, při které si daly za cíl navštívit všech sedm kontinentů. Celkem by obě ženy měly navštívit 18 zemí. Jejich cesta je o to úctyhodnější, že ji podnikly v požehnaném věku: obě dámy už oslavily jednaosmdesáté narozeniny!

Kamarádky odstartovaly svoji pouť po světě 11. ledna, kdy odletěly z Dallasu. Od té doby překročily Drakeův průliv do Antarktidy, navštívily mnoho exotických míst včetně Velikonočního ostrova, severního pólu, Argentiny, Londýna či Zambie. Během cestování se drží následujících pokynů: necestovat první třídou, přespávat v malých hotelech, nosit sebou jen jednu malou tašku, jezdit veřejnou dopravou a nevyužívat služeb cestovních kanceláří.

Potkaly se v Egyptě

Kamarádky se setkaly před dvaceti lety v Egyptě, kde trávily letní dovolenou. „Brzy jsme se spřátelily a zjistily jsme, že jsme ideálními společnicemi na cesty,“ uvádějí na svém blogu. Sandy je lékařka, stará se o dlouhodobě nemocné pacienty. Před dvaceti lety jí zemřel manžel. Kromě jiného se stará o čtyři vnoučata adoptovaná z Číny. Ellie je dokumentární fotografka, navštívila už 107 zemí na všech kontinentech, její fotografie se objevují v nejrůznějších cestovatelských časopisech i na výstavách v USA a v Africe. Také je ovdovělá, má tři děti a několik vnoučat. Kamarádky chtějí cestu kolem světa věnovat svým zesnulým manželům Donovi a Kellymu. „Děkujeme vám za všechno, moc nám chybíte, ale víme, že jste na našich cestách pořád s námi,“ dodávají cestovatelky na blogu.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.