Omylem bručely 38 dnů v base! Ďábelská past | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Omylem bručely 38 dnů v base! Ďábelská past

Kátyna a Jeanne místo dovolené strávily 38 dní za mřížemi.
Kátyna a Jeanne místo dovolené strávily 38 dní za mřížemi. (Foto Instagram, Twitter)

Těšíte se na dovolenou v zahraničí? Tak bacha, abyste neprožili stejný hororový scénář jako Brazilky, které se staly obětí gangu pašeráků kokainu! Místo objevování Evropy tak dvojice přes měsíc tvrdla v německé base!

Brazilky Kátyna Baíaová (44) a Jeanne Paoliniová (40) z města Goiânia si naplánovaly třítýdenní romantickou cestu po Evropě. Přes přestupem São Paulo a Frankfurt mířily do Berlína, jenže právě na letišti v v São Paulu si je vyhlédli pašeráci drog. Ti nic netušící ženy navezli do ďábelské pasti, z níž neměly šanci uniknout. Jako při běžném odbavení před nástupem do letadla, nastoupily dámy k odbavovacímu pultíku, kde odevzdaly na pás kufry. Zaměstnanec letiště na ně nalepil jejich jmenovky a po pásu je odbavil do vnitřního prostoru letiště, odkud se pak zavazadla nakládají do letadla. Jenže právě tam měl gang nasazen komplice. Zaměstnanec letiště v São Paulu sundal z pásu kufry, strhl jmenovky a nalepil je na kufry plné drog!

Záběry z kamer ukazují, jak zaměstnanci letiště sundali z odbavených zavazadel jmenovky, které připevnili na kufry s 43 kg kokainu.

Jako nic pak tyto kufry odletěly spolu s brazilským párem do Německa. Po přistání na letišti ve Frankfurtu ale na Kátynu a Jeanne naběhlo policejní komando s tím, že v jejich taškách našli 43 kg kokainu! Resp. v kufrech označených jejich jmény! A ženy okamžitě z letiště putovaly do vězení s hrozbou, že v něm mohou strávit příštích 20 let. „Byli jsme vinni, dokud se neprokázala naše nevina, od začátku se s námi zacházelo jako s odsouzenými zločinci,“ sdílí děsivou zkušenost Kátyna.

„Odvedli mě do místnosti bez oken a nasadil mi pouta se slovy, že jsem zatčena. Samozřejmě jsem se začala ptát, proč mě zatýká, ale rozuměla jsem jen slovu kokain, protože mluvil německy,“ říká veterinářka, která si zpočátku myslela, že muselo dojít k nedorozumění, protože měla v tašce léky proti chřipce. Následně jí a její partnerku policie eskortovala do ženské věznice mimo Frankfurt. A tam nakonec strávily nekonečných 380 dnů, než policie jejich výpovědi a cestu zavazadel prošetřila a odhalila způsob, jak se visačky s jejich jmény objevily na kufrech s kontrabandem. Nakonec pozatýkala celý gang, jehož součástí byli i dva zaměstnanci letiště v São Paulu...

Přečtěte si
Veronika Marková
19. 12. 2023 • 12:35

Jak dlouho tam tedy byly 38 nebo 380 dnů??

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.