V Ostravě se hledá žako Viktorka: Zpívá melodii z Hvězdných válek... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V Ostravě se hledá žako Viktorka: Zpívá melodii z Hvězdných válek...

Žako Viktorka uletěla v sobotu.
Žako Viktorka uletěla v sobotu. (Foto V. Kopečková, Papouščí ráj)

Slyšeli jste při procházce na Ostravsku v korunách stromů melodii z Hvězdných válek? Zpozorněte! Ráda si ji píská Viktorka (12), papoušek žako kongo. Majitelka Veronika Kopečková ji usilovně hledá.

Miláček rodiny v sobotu uletěl kvůli neopatrnosti. „Jeden den seděla zmatená u nás v Ostravě-Radvanicích na stromě. Pak zmizela. Může se stát, že ze strachu zaletí hodně daleko,“ obává se žena, která už vyvěsila po okolí plakáty a prosí o pomoc i přes sociální sítě. Čím ještě se Viki vyznačuje? Štěká a je velice komunikativní. Za zprávu o žakovi nabízí majitelka tisícovku, informace přijme na čísle 737 449 338.

Majitel záchranné stanice Norbert Souček.

Chytat v noci

Žena se obrátila i na záchrannou stanici Papouščí ráj u Prahy, kde mají s uprchlíky zkušenosti. Podle majitele Norberta Součka (na snímku) se papoušci při prvním úletu spíše drží blízko bydliště. „Nejideálnější je vypozorovat, kde papoušek v noci spí, vylézt za ním na strom a vzít ho do ruky. Naštěstí už mají stromy pupeny, může se jimi živit,“ řekl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.