Zmatek a nejistota ministra Síkely: Veletoč ohledně energií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zmatek a nejistota ministra Síkely: Veletoč ohledně energií!

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela navrhuje pomoc velkým firmám
Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela navrhuje pomoc velkým firmám (Reuters)

Kritiku za svou práci ministr průmyslu Jozef Síkela (55, za STAN) sklízí od opozice i z Hradu. Teď svými veletoči ministr znejistil i spoustu Čechů!

Síkela totiž v neděli na ČT připustil, že chystaný cenový strop na energie by nemusel pokrývat celou spotřebu domácností, ale jen její část. „Podle předběžných dohod v rámci jednotlivých členských zemí ta formulace u těch domácností je, že by to nemělo být na úplně celou spotřebu,“ řekl.

O několik hodin později pak ministr na svém Twitteru oznámil, že jeho výrok nebyl pochopen: „Zpochybňovat naše zastropování cen energií je mimo. Přespříští týden na vládě navrhnu zastropovat ceny energií pro celou spotřebu domácností.“ Podle opozice jsou vládní opatření pomalá a nedostatečná. Zemanovi zase vadí, že Síkela je profesí bankéř a energetice nerozumí.

Detaily příští týden

Zastropované ceny mají platit od listopadu do konce roku 2023. Cena elektřiny se má omezit na šesti korunách za kilowatthodinu za silovou elektřinu a na třech korunách u plynu. Detaily má upřesnit vládní nařízení, se kterým chce Síkela přijít příští týden.

Přečtěte si
pravlast
27. 9. 2022 • 06:23

Podobné roury z nás udělají žebráky v mrazu a ještě pra-pravnoučata je budou proklínat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.