Ministr průmyslu Síkela: Některé země řešení hledat nechtěly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ministr průmyslu Síkela: Některé země řešení hledat nechtěly

I Síkela už doma šetří na energiích.
I Síkela už doma šetří na energiích. (Foto Aha! – J. Poláček)

Podle slov ministra průmyslu Jozefa Síkely (55, za STAN) bude mít Evropa problém, pokud Rusko vypne plyn a bude tuhá zima. „Nastane-li velmi studená zima, bude pravděpodobně nedostatek plynu a elektřiny v celé Evropě,“ řekl ministr.

Podle něj jsou ale členské státy EU připraveny si navzájem solidárně pomoci v případě, že by v některé zemi nastala plynová krize. Síkela také prozradil, že poté, co oznámil plán na svolání mimořádné evropské rady, kde chce hledat celoevropské řešení krize, narazil na rozhořčenou reakci některých zemí, že nevidí důvod se scházet a věc řešit.

Po skokovém nárůstu cen energií na burze už ale téměř všechny země volají po jednání a řešení problému. Prozradil také, že stát nepočítá s kontrolami tepla v domácnostech a spoléhá na solidaritu lidí, že se uskromní, aby mohly v pohodě běžet i klíčové oblasti průmyslu a české ekonomiky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.