Jedinečná výstava hlavolamů v Praze: Pozor! Už jen dva dny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jedinečná výstava hlavolamů v Praze: Pozor! Už jen dva dny

Děti odkládají mobily a lámou si hlavy.
Děti odkládají mobily a lámou si hlavy.  (Foto Aha! – R. Matějková, I. D. Hladík)

Lámat si mozkovnu hlavolamy, inspirovat se pro sychravé večery novými hrami i obdivovat retro kousky. To mohou návštěvníci 26. ročníku výstavy Hry a hlavolamy. Ještě dnes a zítra probíhá v prostorách pražské Novoměstské radnice.

Největším hitem akce, která se uskutečnila po dvouleté pauze zaviněné covidem, je hra Šifry Emila Holuba. Pouštním pískem ji pokřtil cestovatel Dan Přibáň. „Reflektuje hned několik současných trendů. Zážitkové příběhové hry a kombinaci deskovky s aplikacemi či online rozhraním,“ řekla Aha! Ivana Maršálová za společnost DINO Toys. Jsou tam ale stovky dalších her přes deskové, kvízové až po desítkami let prověřené hlavolamy. Nechybí ale ani soubor nových podob ježků v kleci Radka Micopulose.

 Bodlináč nestárne

Jedním nestárnoucích hlavolamů, jehož původní podoba byla publikována už roku 1941, je ježek v kleci. „Dnešní výrobci a vynálezci se snaží najít pro něj nový tvar. Třeba tady jsou vedle sebe kusy ze dřeva, kovu a mosazi,“ řekl Aha! sběratel Jaroslav Flejberk.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.