Chápani v ZOO Praha luštili hlavolamy: Samá ruka, samá noha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Chápani v ZOO Praha luštili hlavolamy: Samá ruka, samá noha

Benji to zkusil i poklepáním.
Benji to zkusil i poklepáním. (Foto Zoo Praha/ Petr Hamerník)

Když se děti v pubertě rychle vytáhnou, říká se o nich, že jsou samá ruka, samá noha. V případě chápanů to platí i u dospěláků. Nad jejich akrobatickými kousky při luštění hlavolamů, se nejde neusmát.

Míče nadívané rozinkami voněly a chrastily a chápany v Zoo Praha doslova rozvášnily. Sušené kuličky hroznů jsou pro chápany lahůdkou. Kvůli vysokému obsahu cukru je však dostávají jen občas. Nejšikovněji a nejrychleji si s hlavolamem poradil vůdčí samec Benji (21). Nejmladší Tianna (2) se hlavolamů bála.

„Úkolem pro chápany bylo přijít na to, že musí míče kutálet tak, aby z děr rozinky vypadávaly. Ty si pak mohli posbírat,“ vysvětlila chovatelka Lenka Holatová. Chytří primáti to podle ní pochopili docela rychle. „Benji se ničeho nebojí, ke všemu jde jako první. Je šikovný a na všechno hned přijde,“ popisovala ho chovatelka. Jeho dcera Tianna si na míče netroufla, a tak se snažila ostatní o pár už vydobytých rozinek oloupit. Dobrot ale bylo tolik,že se z pětičlenné skupinky dostalo na každého. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.