Nanukáč pro medvědy: Mami, meloun je nejlepší | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nanukáč pro medvědy: Mami, meloun je nejlepší

Máma přistrčila dort Míše. Konečně nějaké povyražení, a ještě dobrota.
Máma přistrčila dort Míše. Konečně nějaké povyražení, a ještě dobrota. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Když je horko, bodne nanuk. Anebo rovnou nanukáč, to se obecně ví. A medvědi v Zoo Chleby nedaleko Nymburka se mají náramně, chladí se totiž také »polárkovým« dortem plným dobrot a vitaminů. Náš fotograf pozoroval debužírování huňáčů a přiznal, že jim mírně záviděl.

Když přinesl chovatel dort do výběhu, sklidil pochopitelně pochvalné mručení. Od pana fotografa, ovšem. Ten hned věděl, že budou dobré záběry. Medvědí máma Angara hned vyslala signál k chrupající Míše, což je medvědí holčička, o které jsme psali v červnu a narodila se v zimě. Zrovna odpočívala na kládě, ležela na břiše, packy jí visely dolů, prostě absolutní relax. Angara ledový kvádr vzala do zubů a odtáhla ho ke společnému hodování.

Ostrými zuby se děvčata dobývala na meloun, hroznové víno, banány, salát a okurky, vykusovala ty nejlepší kousky. Meloun je u medvědů úplně top, chutná jim nejvíc. Naopak okurky si většinou nevšímají. Hrozny také nepohrdnou. Když po obědě chovatel napapané medvědí duo v ostrém slunečním žáru osprchoval hadicí, úplně se jim to nelíbilo. Kapky vody je rušily v odpočinku. Ale co, hygiena musí být. Když je medvěd upatlanej, musí se umýt...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.