Nenasytného medvěda nečeká kulka, ale stěhování: Hank má dva komplice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Nenasytného medvěda nečeká kulka, ale stěhování: Hank má dva komplice!

Hank se vydal pro další svačinu.
Hank se vydal pro další svačinu. (Foto Profimedia.cz)

Dnes už velmi slavný medvěd Hank, o kterém jsme informovali, jak doslova vyžírá domovy lidí v Kalifornii, v tom nejede sám. Testy vzorků DNA z míst medvědího řádění jasně prokázaly, že má dva komplice.

Obtloustlý, 227 kg vážící Hank se stal noční můrou obyvatel města South Lake Tahoe, ležícího jižně od slavného jezera Tahoe. Je věčně hladový a od července se měl vloupat už do nejméně 50 domů, kde sežral, na co přišel. V pohodě rozbije okno či vylomí vstupní dveře a jde dovnitř hodovat. Pak jde hledat další »jídelnu«.

Střílet se nebude

Státní Úřad pro divočinu mu už je dlouho na stopě. A nyní zjistil, že ne všechna vloupání se dají připsat Hankovi. „Posbírali jsme na místech, kde měl hodovat, vzorky a testem DNA jsme zjistili, že patří třem různým medvědům,“ uvedl úřad. Dobrou zprávou pro nenasytné huňáče je, že už padlo rozhodnutí, že nebudou zastřeleni. Ochránci přírody je mají odchytit a vypustit do míst, kde nežije tolik lidí.

Přečtěte si
-bello-
1. 3. 2022 • 00:27

Oni si cestu najdou

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.