Medvědí squatteři: Teď tu bydlíme my! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Medvědí squatteři: Teď tu bydlíme my!

Lidem vstup zakázán! Mohutná šelma odpočívá před domem.
Lidem vstup zakázán! Mohutná šelma odpočívá před domem. (Foto Instagram)

Že se lidem v domě usídlí drobný hmyz nebo nějaký ten hlodavec, je celkem běžné. Na ruském Dálném východě se ale stalo, že se v lidských (naštěstí opuštěných) obydlích usadili lední medvědi!

Ostrov Koljučin se nachází asi 11 kilometrů od pobřeží Čukotky. V roce 1933 se u jeho břehů potopil ledoborec, asi jediná zdejší významná událost za posledních sto let. Moskva je odtud 6053 km daleko, dějiny se Koljučinu vyhnuly velkým obloukem a místní obyvatelé už dávno odešli na pevninu.

Domy zely prázdnotou, ale pak se přece jenom objevili noví nájemníci. Neplatící, tedy squatteři, v podobě ledních medvědů. Těm nevadí extrémní teploty (na dnešek hlásí předpověď –31 stupňů), a tak si z opuštěných příbytků udělali medvědí domov. V domech je jim prima a ven chodí jen za potravou – jako lidé do supermarketu... A právě tam se loni v září nalezl ruský fotograf Dmitrij Koch (41). Jeho snímky se nyní objevily na Instagramu.

„Cestovali jsme skoro 2000 kilometrů panenskou přírodou. Pak jsme přijeli na Koljučin a tam nás čekalo překvapení. Viděli jsme pohyb v domech, ale ne lidi, byli to medvědi,“ říká fotograf, který tak měl šanci pořídit zcela unikátní záběry. „Příroda si bere zpět svoje území. To se hned tak nevidí,“ raduje se nad výsledkem svého pobytu Koch, jehož záběry vzbudily na sociálních sítích velký ohlas.

Lední medvěd



Přečtěte si
-bello-
21. 1. 2022 • 12:07

Za ten bordel. který po sobě nechávají vylidněné vesnice _ jedno, jestli na Sibiři, nebo v Severní Karolíně by měly tamní veřejné instituce dávat pokuty a na náklady těch idiotů odstranit, ale protože tohle je nerealizovatelné, měly by mít rezervy v kase a vyčistit svinstvo zanechané v přírodě.
A zrovna tak bych zakázala soukromé aktivity do vesmíru , což se týká např. Muska

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.