Nosorožec a prase měří síly: Vzdej to, nebo se proletíš! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nosorožec a prase měří síly: Vzdej to, nebo se proletíš!

Přetlačovanou s prasetem nosorožec bez problémů vyhraje.
Přetlačovanou s prasetem nosorožec bez problémů vyhraje.  (Foto pro Aha! – Dominika Stempa)

Postavit se obřímu kolosu, to chce opravdu velkou kuráž! A ta rozhodně nechybí praseti savanovému Ikovi v královédvorském safari parku. Nosorožce Pamira vyzývá k měření sil!

Africký čuník co chvíli doráží na svého nosorožčího spolubydlícího, přestože je předem jasné, že nad mnohem větším a zdatnějším kolosem nemá šanci zvítězit. Hmotnost savanových prasat může činit až 150 kilo, jižní poddruh nosorožce bílého ale může vážit i dvě a půl tuny! Pašík by tak měl být rád, že Pamir na jeho drzé chování reaguje zdrženlivě bez použití své rohaté výzbroje a soupeření bere jako hru.

To vidí rádi i pracovníci zahrady. „Soužití zvířat jednoho i více druhů v jednom výběhu je nesmírně přínosné. Podněcuje je k přirozené aktivitě a nechává je rozvinout všechny dovednosti,“ uvedl mluvčí zoo Michal Šťastný. Samozřejmě všechno má své meze. Kdyby se Ikovi podařilo Pamira pořádně naštvat, prasátko by nemuselo dopadnout nejlépe.

Víte, že...

...tento nosorožec, jinak zvaný také nosorožec tuponosý jižní, je silně ohrožen pytláky? Ti v Africe kvůli rohovině zabijí i tři kusy denně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.