Tučňáci a vydry odmítají jíst levné ryby: Vzpoura zobáků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tučňáci a vydry odmítají jíst levné ryby: Vzpoura zobáků!

Vydra s rybou
Vydra s rybou (Foto scom)

Zhýčkaní obyvatelé japonské zoo se rozhodli vyzkoušet trpělivost svých chovatelů. Odmítají totiž baštit levnější druhy ryb, než jaké jim byly doposud servírovány!

Šetří se všude a nejinak je tomu v zoologické zahradě v japonském městě Hakone. K nepopulárnímu kroku přistoupilo vedení zahrady konkrétně v pavilonu tučňáků a vyder, když rozhodlo, že zvířata budou dostávat namísto drahých, avšak lahodných kranasů amerických levnější ryby. To však u obyvatel zoo nesklidilo kladnou odezvu. Tvrdohlaví a zmlsaní tučňáci totiž ukázali svou neoblomnou a vzdorovitou náturu, protože se odmítli se změnou k horšímu smířit.

„Vezmou rybu nejprve do zobáku, pak se ale rozhodnou, že jim nevyhovuje, a odhodí ji,“ řekl zástupce akvária Hiroki Šimamoto. Potíž u tučňáků přitom není ani tak v rozdílné chuti, ale spíše ve velikosti sousta. Aktuálně servírované ryby jsou totiž větší, než byli původní kranasové, což mlsounům ve fraku příliš nevyhovuje. „Cítí, že tady něco nehraje,“ řekl Šimamoto.

To vydry se rozhodly pro zcela kategorický bojkot nového menu a raději než by ustoupily, drží protestní hladovku. Kam až budou ochotné zajít, ukáže čas, protože cena kranasů stoupla vlivem nižších úlovků oproti loňsku o 20 až 30 procent a zoo nemá na vybranou. Akvárium jich sice stále trochu kupuje, ale k původní nabídce se nehodlá a momentálně ani nemůže vrátit, dokud se ceny nesníží. Tak snad hakonští svěřenci brzy pochopí, že je potřeba se v těžkých časech také trochu uskrovnit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.