Příprava medvíděte na zimní spánek: Míša baští jako Otesánek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příprava medvíděte na zimní spánek: Míša baští jako Otesánek

Kukuřice, to je moje.
Kukuřice, to je moje. (Foto Zoo Chleby/Jiří Mikoláš)

První zimní spánek zanedlouho přemůže Míšu v Zoo Chleby na Nymbursku. Mládě medvědů ušatých, narozené letos v lednu, ale zatím dovádí venku a chovatelé ho vykrmují, co se do něj vejde.

Ještě nedávno roztomilá ušatá samička ošetřovatele zlobila. Odmítala se vracet na sklonku dne do své ložnice a občas i nocovala ve venkovní expozici. Nyní ale objevila kouzlo dobrého jídla. „Jak zaslechne chovatele, už běží dovnitř. Někdy je rychlejší než její máma,“ směje se lektor Zoo Chleby Jaroslav Dufek. Protože se medvědí rodinka už zhruba za dva měsíce uloží do hajan, ošetřovatelé Míše dopřávají a ona baští jako Otesánek.

Ztratí hodně váhy

Musí se vykrmit na zimu. Během spánku medvědi ztratí znatelné množství tělesné hmotnosti. „Zvedli jsme jí krmnou dávku, dostává spoustu mléčných výrobků, hlavně tvaroh, ale i vařenou rýži, těstoviny, ovesné vločky a oblíbený med,“ upřesňuje Dufek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.