Unikátní odchov medvěda malajského v ústecké zoo: Jediný prcek na světě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Unikátní odchov medvěda malajského v ústecké zoo: Jediný prcek na světě!

Mládě medvěda malajského vypadá jak roztomilý plyšák.
Mládě medvěda malajského vypadá jak roztomilý plyšák. (Foto Zoo Ústí nad Labem)

Hnědý brumla se zatím hlavně mazlí se svojí mámou, nepohrdne ani mateřským mlékem. Až vyroste, bude si pochutnávat na medu a ovoci.

Páru medvědů malajských v ústecké zoo v půli července přivítal po čtyřech letech další přírůstek. „Zatím jsem jediná, koho pustí do expozice, abych tam rychle uklidila a mládě zkontrolovala. I díky tomu se mi podařilo zjistit, že se jedná o samce, a že v pěti týdnech vážil 3,4 kilogramu,“ poznamenala chovatelka Veronika Koťová. Samice Barma je zkušená matka, se samcem Myanmarem přivedla na svět už dvě mláďata. Při jejím dalším porodu tak nebyl vůbec žádný problém. Díky nim patří ústecká zoo mezi nejúspěšnější chovatele medvědů malajských a toto medvídě je nyní dokonce jediným mládětem ve světové zoo populaci!

Méďa v ohrožení

Medvědi malajští jsou velmi ohrožení. Ubývá jich především kvůli kácení pralesů a nelegálnímu lovu. Domorodci ho chovají jako domácího mazlíčka a když vyroste, vypustí ho zátky do přírody, kde ale domestikovaný medvěd hyne.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.