Strávit prázdniny v Česku je skvělý nápad: 10 důvodů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strávit prázdniny v Česku je skvělý nápad: 10 důvodů!

Aquapark Frymburk
Aquapark Frymburk (Aquapark Frymburk)

Letní volno nemusí hned znamenat, že si sbalíte kufry a odjedete za hranice. Dovolená v Česku je totiž velmi dobrý nápad hned z několika důvodů.

1) Je delšídovolenou v Česku můžete zahájit prakticky ihned, co za vámi v práci zaklapnou dveře. Při současných frontách na letištích je v tuzemsku jen málo míst, kam byste se autem nedostali za dobu, kterou strávíte jen posedáváním v letištních halách před odletem a při čekání na zavazadla. Samotný let a transfer z letiště nepočítaje. A cestování autem do ciziny vám odpočinek zkrátí ještě mnohem víc.

2) Je bezpečnější – počty nakažených znovu rychle stoupají. Pokud nechcete riskovat, že se vám dovolená výrazně zkomplikuje kvůli hospitalizaci nebo karanténě, zůstaňte doma.

3) Ušetříte za dopravu – cena paliv je letos závratná a mnohem víc než dřív tu platí jednoduchá rovnice – čím dál jedete, tím víc vás cesta stojí.

4) Máte plán B – v případě potřeby jste hned doma, aniž byste kupovali nové letenky. Někdy stačí, když se doma otočí jen jeden člen rodiny a ostatní mohou pokračovat v dovolené.

5) Všude se domluvíte – na jazykovou bariéru zapomeňte. Narazit na podnik, kde vám nebudou rozumět, tu skoro nejde.

6) Cesta vám neublíží – cesta letadlem nebo dlouhé sezení v autě může řadu lidí ohrožovat i na životě. Kardiaci nebo ti, koho trápí křečové žíly, trpí asi nejvíc. U nás si můžete i kdykoliv nechat poslat elektronický recept a vyzvednout si medikaci v kterékoliv lékárně. V cizině by to mohl být vážný problém.

7) Nic vám neuteče – hory, skály, jezera, lesy a pro fajnšmekry i stepi, písečné přesypy nebo bahenní sopky. To všechno můžete zažít i v tuzemsku. Oželet nemusíte dokonce ani koupání ve slané mořské vodě, které se podle portálu kudyznudy.cz nabízí hned na 11 místech u nás.

8) Budete světoví – dovolenou do Česka jezdí každoročně trávit miliony zahraničních turistů. A ne bezdůvodně. V Česku najdete 16 památek chráněných UNESCO, světově vyhlášené lázně, překrásnou přírodu a také vynikající pivo a víno.

9) Podpoříte ekonomiku – když dáte vydělat českému podnikateli, ten zaplatí daně, čímž přispěje na důchody a silnice, a ještě je velká šance, že vydělané peníze utratí znovu u nás. Možná i v podniku, kde si vy sami vyděláváte na živobytí. I kdyby taková dovolená stála nachlup přesně, co ta zahraniční, vyplatí se vám o trochu víc.

10) Poznáte nové věci – máte pocit, že Českou republiku znáte nazpaměť? Nevěřte tomu. Vždyť tu máme kolo 400 vrcholů vyšších než 1000 metrů, 53 hradů a 400 zřícenin, 36 akvaparků a přes 200 jezer, rybníků a přehrad. Vážně je všechny znáte?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.