Člen (†48) justiční strážce se zabil: Třetí sebevražda od února | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Člen (†48) justiční strážce se zabil: Třetí sebevražda od února

Tragický incident se odehrál přímo v budově soudu.
Tragický incident se odehrál přímo v budově soudu. (Foto INT)

Tragická událost proletěla v pátek večer českými médii. Pracovník (†48) justiční stráže si v útrobách obvodního soudu na Legerově ulici sáhl na život. Nejedná se přitom o ojedinělý případ.

„Muži již nebylo pomoci, byl nalezen bez známek života,“ sdělil mluvčí policie Richard Hrdina. V deset večer tak na místo dorazil už jen koroner. Zatím není známo, co muže k sebevraždě přimělo, stresující povaha práce u bezpečnostních sborů si ale každoročně vyžádá hned několik životů. V únoru spáchal sebevraždu strážník na plzeňské služebně. O měsíc později se rozhodl stejně ukončit svůj život i šéf pyrotechniků Jiří Lačňák.

„Ač k sebevraždě vede většinou několik souběžných faktorů, platí, že tato povolání jsou velmi stresující. Ti, kteří je vykonávají, by si měli nalézt způsob, jak zvýšený stres ve svém volnu kompenzovat,“ sdělila Aha! psycholožka Lenka Čadová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.