Tragédie v Javornici na Rychnovsku: Zastřelil manželku a syna?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Tragédie v Javornici na Rychnovsku: Zastřelil manželku a syna?!

Místo činu obsadili policisté.
Místo činu obsadili policisté. (Foto Aha! – Tonda Tran, Aktu.cz)

K obrovské tragédii došlo v pondělí v Javornici na Rychnovsku. Profesionální voják Michal P. (†31) tam měl zastřelit manželku Andreu (†32) a syna (†4) a nakonec sebe. Dle policie kvůli rodinným problémům!

Případem se od pondělního odpoledne zabývají kriminalisté. „Z prvotního šetření lze dovodit, že muž usmrtil svoji manželku, syna a poté sebe. Motivem jednání byly zřejmě rodinné problémy. Zda předpoklad o vzniku úmrtí je správný, potvrdí až nařízená soudní pitva,“ uvedla Iva Kormošová, mluvčí policie. Její kolegové v domě nalezli brokovnici, další střelné zbraně a střelivo. Jak se ukázalo, vše muž držel legálně.

Podle místních byla rodina včetně Michala P. bezproblémová. „Byl to slušný člověk, asi mu prdlo v hlavě, asi žárlil. Ale vím, že jeho babička byla zhruba před týdnem tady u sousedky a brečela, že už to není možné a že si kluk chce něco udělat,“ řekl jeden ze sousedů. Za vším mohlo stát i to, že byl vojákem z povolání. „V poslední době sloužil na Slovensku u hranic s Ukrajinou. Babička si stěžovala, že to nemůže unést, a zřejmě to zašlo až příliš daleko,“ zmínil další soused.

Michal P. byl voják z povolání a myslivec. Zbraně držel legálně.

Starosta: Vše vypadalo v pořádku

Hrůzný čin, který se stal v pondělí, nedokáže pochopit ani starosta obce Vlastimil Zachoval. „Nemám žádné informace o tom, že by v té rodině byl jakýkoliv problém. Myslím si, že ta rodina byla mezi lidmi oblíbená. Zvenku vše vypadalo v pořádku, o to větší překvapení to je,“ přiznal včera Zachoval. 

Starosta obce Vlastimil Zachoval.

Víte, že...

...případ se vyšetřuje jako podezření z dvojnásobné vraždy a sebevraždy? Pokud se potvrdí, že čin spáchal muž, policie případ odloží, protože zemřelého nelze stíhat.

Máte trápení?

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.