Těhotnou udusil a hodil do jímky: Vrah neunesl trest a zabil se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těhotnou udusil a hodil do jímky: Vrah neunesl trest a zabil se

Pavel Brož u soudu.
Pavel Brož u soudu. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Recidivista Pavel Brož (†46), který loni zavraždil těhotnou známou a hodil ji do jímky, se ve vězení oběsil. Dohnalo ho svědomí nebo výše trestu? Za mřížemi měl strávit 26 let.

Po propuštění měl jít do detenčního ústavu, pozůstalým měl zaplatit téměř 2,5 milionu korun. Výjimečný trest mu pravomocně potvrdil soud začátkem dubna. Podle CNN Prima NEWS našli dozorci Brože ve středu v cele ve Valdicích oběšeného na opasku. „Cizí zavinění lze předběžně vyloučit, protože odsouzený byl na cele sám,“ uvedla mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Vrah z Netolic měl plný trestní rejstřík. Na svědomí měl už jednu vraždu, kterou spáchal v roce 2006. Tehdy podnapilý v hádce ubodal nožem jiného muže a soud ho za to poslal na 12,5 roku do vězení. Na svobodě strávil jen dva roky a pak opět vraždil.

Odmítla sex, zemřela

V noci z 12. na 13. dubna 2021 Brož podle soudu zavraždil v Netolicích svou známou, která byla ve třetím měsíci těhotenství. Ženu zabil v jejím domě, kam chodil na návštěvu prý proto, že s ním kvůli nevolnosti nechtěla mít sex. Škrtil ji a pak udusil igelitovým pytlem od briket. Její polonahé tělo hodil do jímky u domu a tu zakryl prkny a plechem. Právě tam policisté tělo po třech dnech objevili. Brož se k vraždě nepřiznal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.