Za výbuchem domu vražda! V troskách nalezena mrtvá žena a její tři děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Za výbuchem domu vražda! V troskách nalezena mrtvá žena a její tři děti

Mohutný výbuch zcela zdemoloval část rodinného domu.
Mohutný výbuch zcela zdemoloval část rodinného domu. (Foto scom)

Mohutná exploze otřásla včera ráno malebnou obcí Loučka nedaleko Valašského Meziříčí. Výbuch téměř z poloviny zničil jeden z rodinných domů. Záchranáři u něj našli jednoho zraněného muže (31). V troskách domu byla nedlouho poté  nalezena těla ženy a tří dětí. Policisté případ překvalifikovali jako vraždu.

„Vrtulník záchranné služby Moravskoslezského kraje transportoval jedenatřicetiletého muže na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. Muž byl v přímém ohrožení života. Při příjezdu naší posádky byl mimo dům, zůstával v bezvědomí, utrpěl četné popáleniny. Při transportu byl ve stabilizovaném stavu,“ uvedl mluvčí záchranky Zlínského kraje Jakub Omelka.

Pomoc připravena

Protože s mužem žila v domě ještě jeho přítelkyně a tři děti, dorazil na místo speciální vyhledávací tým. Žádnou další osobu však pátrači v sutinách domu okamžitě nenašli. „Je to sice zvláštní, protože paní má nedostupný telefon. My toho ale o nich moc nevíme, protože to nebyli místní rodáci. Pokud vím, pocházeli ze Slovenska, takže je docela dobře možné, že paní s dětmi tam odjela,“ prozradil starosta Loučky Jaromír Kořistka s tím, že pokud se obyvatelé zničeného domu objeví, je pro ně připraveno náhradní ubytování ve Valašském Meziříčí.

Vše se ale bohužel změnilo v pondělí ráno, kdy přišla zpráva z nejhorších! Kriminalisté případ původně řešili jako násilný trestný čin, po nálezu těl ženy a tří dětí jej však předběžně překvalifikovali na vraždu a nyní čekají na výsledky pitvy, jak sdělila ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.