Ohni předcházel výbuch? 10 zraněných v Liberci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ohni předcházel výbuch? 10 zraněných v Liberci

Horní patro budovy bylo výbuchem poničeno nejvíc.
Horní patro budovy bylo výbuchem poničeno nejvíc. (Foto Aha! – Josef Slabý)

Výbuch, plameny, kouř a pro 15 lidí z třípatrového domu v jinak klidné liberecké čtvrti Kateřinky začal boj o život. První zprávy mluvily o výbuchu propanbutanových lahví, to později vyšetřovatelé hasičů nepotvrdili. Co se tam stalo?

„Dům je sice neopravený, vypadá, jak vypadá, ale nikdy tady žádné problémy nebyly. Co se to mohlo u sousedů stát?“ ptala se šokovaná žena od vedle. Explozi neslyšela a okna domů v ulici jsou nepoškozená. A právě to vede vyšetřovatele k domněnce, že pokud uvnitř něco detonovalo, plynová bomba to nebyla. Následky by prý byly ještě mnohem závažnější.

„Zda opravdu došlo k explozi, je předmětem vyšetřování,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Údajně ale mohl bouchnout například obal od spreje. Důsledky neštěstí jsou i tak neveselé. Jeden člověk se vážně popálil a musel být letecky transportován do nemocnice. „Další pacient se nadýchal kouře a má středně těžký úraz,“ informoval mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Dalších osm lidí se zranilo lehčeji.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.