Muž (31) se přiznal k vraždě, ale nezabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Muž (31) se přiznal k vraždě, ale nezabil!

V tomhle stanu oba muži bydleli.
V tomhle stanu oba muži bydleli. (Foto PČR)

Opil se, připravil si nádobíčko potřebné k vraždě a rozhodl se zabít spolubydlícího (22), s kterým dlouhodobě nevycházel. Když ho zmasakroval, šel se muž (31) přiznat kriminalistům. Policisté během chvíle ale zjistili, že napadený muž přežil.

Otřesný pokus o vraždu se odehrál poblíž železnice v Přerově – Lověšicích. Oba muži tam společně bydleli ve stanu. „Posilněný alkoholem zezadu na mladíka zaútočil. Na krk mu hodil smyčku a několik minut ho vláčel po zemi, dokud nepřestal jevit známky života. Poté oběť několikrát udeřil kovovou tyčí do hlavy,“ popsal chvíle hrůzy policista Libor Hejtman. Agresor, přesvědčen, že muže zabil, odešel na policii a svůj čin ohlásil.

Napadený měl otisk na krku.

Na místo okamžitě vyjela hlídka. „Ta nejprve našla značné množství krevních stop a pak i zraněného, ale živého muže,“ řekl Libor Hejtman. Policisté poskytli první pomoc a zavolali záchranku. Za pokus o vraždu hrozí muži nyní 20 let vězení. „Podle dosavadního šetření útočník bez domova těžce snášel společné soužití s mladším spolubydlícím ve stanu,“ řekl policista.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.