Neuvěřitelný příběh Nikol (22): Přežila náraz vlaku i řádění masového vraha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Neuvěřitelný příběh Nikol (22): Přežila náraz vlaku i řádění masového vraha!

Nikolka se svým milovaným pejskem. Nedá na něj dopustit.
Nikolka se svým milovaným pejskem. Nedá na něj dopustit. (Foto Aha – M. Charbulák, archiv Steblových, Nadace AGEL, HZS)

Obrovskou vůli žít prokázala Nikol Steblová (22) z Ropice na Frýdecko-Místecku. Loni měla děsivou nehodu, když její auto smetl vlak. Mladší bratr Dan (†12) nepřežil, ona prošla dlouhou cestu z kómatu opět k prvním krůčkům.

Přitom ze spárů smrti neunikla Nikol zdaleka poprvé! „Z té nehody si nic nepamatuji. Někde to ale ve mně je. Slyším-li jet vlak, znervózním, zrychlí se mi tep. Ani na bráchu si nepamatuji, vybavila jsem si ho až z fotek. Některé emoce zmizely, už neumím plakat. Slzy mi tečou, jen když zívnu. Asi se tak se vším podvědomě vyrovnávám,“ přiznala Nikol Steblová.

Mladá žena ležela týdny v kómatu s rozsáhlými zraněními, včetně úrazu mozku. Lékaři byli skeptičtí. Probrala se a postupnými krůčky se její stav zlepšil natolik, že ji propustili z nemocnice do domácí péče. Obývák Steblových se stal nemocničním pokojem.

Děsivé následky nehody na nechráněném přejezdu u Ropice.

Síla domova

Dívka poctivě rehabilitovala, chodili za ní odborníci, maminka Pavla (42) se vzdala práce v nemocnici. Podpora rodiny dívku postavila na nohy.  „Už ujdu sama kilometr,“ řekla Nikol Stebelová a rodiče se na ni pyšně podívali. „Lidé, co jste v podobné situaci, můžete-li, berte si blízké do péče domů, může dojít na zázraky,“ vzkazuje táta David (45). 

Setkání se »zubatou«

  • Narodila se překotně a nečekaně doma, sanitka dorazila několik minut po nelehkém porodu.
  • Ještě jako miminko náhle přestala dýchat. „Oživovala jsem ji,“ řekla maminka Pavla.
  • Unikla masovému vrahu Vitáskovi v ostravské fakultní nemocnici, když s kolegy studenty mířila na seminář. „Učebna je hned vedle té čekárny, kde střílel, musela bych projít kolem. Vlak měl ale ten den zpoždění a já dorazila před nemocnici, když už zasahovala policie,“ popsala dívka.
  • Naposledy to byla ona osudná nehoda. Vlak do auta narazil loni v říjnu za tmy na nechráněném přejezdu, vůz vlekl ještě 70 metrů, než zastavil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.