Zastřelil partnerku a dcery kvůli žárlivosti? Vraždy měl promyšlené | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zastřelil partnerku a dcery kvůli žárlivosti? Vraždy měl promyšlené

Muž zavraždil v rodinném domě partnerku a dvě dcerky: Našla je babička!
Muž zavraždil v rodinném domě partnerku a dvě dcerky: Našla je babička! (Slávka Červená)

Měl lidi chránit, místo toho zástupce ředitele (†49) městské policie ve Valašském Meziříčí postřílel svoji družku-policistku (†35) a vlastní dcerky (†4,†6), pak zabil sebe. Použil svoji legálně drženou krátkou zbraň.

Trojnásobná vražda a sebevražda se odehrála v klidné ulici v rodinném domku v Rožnově pod Radhoštěm. Policii oznámila rodina hrůzný nález ve středu okolo 10. hodiny. Je otázka, zda muž zabíjel ráno, nebo již večer. „K tomu se nemohu vyjadřovat,“ konstatovala mluvčí policie Simona Kyšnerová. Zřejmě měl vše promyšlené.

„Stopy vraždy byly po celém domě. Od chodby v přízemí až po pokojíček v prvním patře. Muž měl na rozhodování, zda zabije nejen družku, ale i obě dcery, delší časový rámec. Ne jen několik sekund,“ uvedl Aha! zdroj obeznámený s vyšetřováním. Smutné je, že starší dívenku zabil v den jejích šestých narozenin. „Těšila se na sobotní velkou oslavu,“ řekl Aha! jeden ze sousedů. „Byl strážník a takoví lidé mají za sebou psychotesty a mají chránit. Jeho čin pak podlamuje důvěru v policii,“ kroutil hlavou pan Jiří (64) z Rožnova.

Vyhodnocují stopy

„Kriminalisté na místě ve středu pracovali do pozdních nočních hodin a dnes dům střeží policisté. Vzhledem k tomu, že podezřelý je mrtvý, není v současné době stíhána žádná osoba. Provádějí se soudní pitvy, posudky, zpracovávají a vyhodnocují se zajištěné stopy,“ uvedla včera mluvčí Simona Kyšnerová.

Měšťáci mlčí, policisté truchlí

„Nebudu se vyjadřovat. Je to věcí policie. Děkuji za pochopení,“ uvedl včera Jan Camprla, ředitel Městské policie ve Valašském Meziříčí k činu svého zástupce. Sám je z toho s kolegy v šoku. Na budově ani nevlaje černý prapor, na budově policie ano. Jak Aha! vypátralo, právě tam pracovala jako uniformovaná policistka strážníkova partnerka.

Psycholog Klimeš: Rovnoměrně rozložené utrpení

„I když se jeví střelba na nevinné děti jako čin naprosto děsivý, nemusí mít střelec žádnou psychopatologickou poruchu. Může v tom být jen špatná morálka či charakter,“ řekl Aha! psycholog Jeroným Klimeš (55). „Byla to agrese namířená proti partnerce. Nedokázal si představit život bez ní, tak ji zabil a děti vzal s sebou. Poté spáchal sebevraždu. Nechtěl být sám. Nechtěl, aby žena patřila jinému muži a děti říkaly táto jinému. Proto, aby utrpení bylo rovnoměrně rozložené, zabil ji, děti i sebe. Z jeho pohledu trpěli všichni přibližně stejně,“ míní psycholog.

Přečtěte si
miroslava13
7. 8. 2022 • 10:00

nějak nám naše společnost padá na dno. každý jen aby byl bohatý, měl drahé auto. k to mu si na ozdobu pořídí ženu a pistoli......a když se mu ten sen rozplyne, tak je konec světa???? proč si lidé neuvědomují, že peníze ještě nikdy nikomu nezaručily štěstí a věrnost partnera? ano je příjemné mít něco v záloze nebo jen k moři...ale není to vše. ani zdraví ti nezajistí.

1pravda1
6. 8. 2022 • 11:37

Je to strašné - vyvraždit celou rodinu a nemyslet na svoji matku, otce a další příbuzné, jen si léčit možná své žárlivé bebíčko, mohl vzít do pekla jen sebe...

1pravda1
6. 8. 2022 • 11:35

Morálka některých policistů asi klesá, možná po vedení vnitra Rakušanem, co je šéfem části organizovaného zločinu Stanu, Rakušanova policie vyšetřuje Rakušanovo hnutí... - fakt přes čáru, a rezignace policejního prezidenta po jediné schůzce s poslancem Rakušanem to mělo být co? Zastrašení policie, se mnou si nezahrávejte? Švejdar věděl jako policejní prezident, že se Stan vyšetřuje už dva roky...

nika70
5. 8. 2022 • 18:27

Který to byl? Zástupci tam jsou 2.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.