Martin D. zabil své děti na železničním přejezdu: Dostal podmínku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Martin D. zabil své děti na železničním přejezdu: Dostal podmínku

Verdikt u Martina D. zohlednil rodinu a pověst.
Verdikt u Martina D. zohlednil rodinu a pověst. (Foto Aha! – Michal Charbulák, HZS a PČR)

Těžký případ řešil včera ostravský okresní soud. Loni v lednu vlak smetl z přejezdu v Ostravě-Třebovicích auto. To sem vjelo na červenou. Zemřely dvě děti (†12 a †2)! Před senátem stanul jediný viník – jejich otec Martin D. (43).

„Co se stalo, toho je mi strašně líto. Prohlašuji svou vinu, za vše můžu já,“ řekl Martin D., který celý soud strávil v slzách. „S družkou se nám podařilo udržet rodinu pohromadě. Občas se k tomu vyčítavě vrátí, ale snažíme se fungovat. V listopadu se nám narodila nejmladší dcera,“ překvapil otec početné rodiny. Na mateřské Po nehodě Martin D. s družkou chodili dva měsíce k psychologovi, oba brali léky. „Řidičák mi vzali a počítám se zákazem řízení od soudu. Družka doufá, že nepůjdu do vězení, je s malou na mateřské a rodinu by neuživila, vše je na mně,“ klopil hlavu.

Na co myslel...

Státní zástupce Pavel Čvančara má případ za velmi tragický. Podle něj muž pečuje o rodinu, váží si ho v práci. „Na druhou stranu nelze pominout velkou závažnost činu. Obžalovaný zavinil smrt dvou dětí a ohrozil 70 lidí ve vlaku. Na co myslel, když jel na přejezd, je mi záhadou,“ řekl.

Soudní dilema

Senát Martina D. nechal na svobodě. Trest tři roky je podmíněně odložen na pět let. „Trest nepodmíněný by nebyl ochranný ani výchovný. Cítíme povinnost trestat pachatele, na druhé straně zvažujeme, jaký by to mělo dopad na rodinu,“ řekl předseda Dalibor Zecha. Verdikt není pravomocný.

Bolest v srdci

Martin D. živí holčičku (3 měsíce) a stará se ještě o studentku (17), která už bydlí sama. „S bráškou jsme trávili spoustu času. Vše jsme prožívali spolu, i když byl o několik let mladší. A moje malá sestřička? Už s ní nic neprožiji. Je to tak těžké, že o tom nemohu mluvit,“ vzkázala studentka.

Co se stalo?

Loni v lednu vjel Martin D. s autem za špatného počasí na zasněžený přejezd v Ostravě-Třebovicích. Blikala červená světla. „Jezdím tudy dennodenně k dílně,“ podotkl sám viník. Na přejezdu mu začala ve sněhu klouzat kola a uvázl. Srážka byla neodvratná. Auto bylo odhozeno do příkopu, vlak naštěstí nevykolejil. Obě děti, které táta vezl, na místě zahynuly. Muž byl zraněn lehce.

Přečtěte si
miroslava13
8. 2. 2024 • 12:22

co chcete, soudí chlapi, tak vraha litují a nadržují mu! Kdyby to soudila žena-máma, tak dostane 5 let!

AHel
6. 2. 2024 • 09:38

Zabil dvě vlastní děti... naprostý idiot. Nikdy by nesměl nebo alespoň 10 let řidičák, normálně je otcovrah, dva roky měl sedět určitě. Ohled na to jak se chová v práci? Co to znamená, ,proč si pořizuje děti, když na to nemají? Pro mě naprostá ohleduplnost vůči hnusovi !!!! že se takto nechovají soudci i k samoživitelkám vstřícně a zákon, jsou bez alimentů od otců mnoho měsíců a tady, takové přátelské řešení...hnus. Ohrotil veřejnost, poničený byl i vlak...no já jen zírám....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.