Jak přeprat stres?! Máme pro vás 7 rad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Jak přeprat stres?! Máme pro vás 7 rad

Dlouhodobý stres dopadá na dospělé, děti i seniory.
Dlouhodobý stres dopadá na dospělé, děti i seniory.  (Pexels)

Stresu se dá zbavit. I když některé rady působí jednoduše, pomohou snížit hladinu stresu na únosnou míru.

O problémech mluvte

Za problémy se nestyďte a mluvte o nich. Podle psychologů je velkým problémem, že lidé své začínající psychické problémy podceňují, a když se pak »rozjedou«, stydí se o nich mluvit.

Hýbejte se

Cvičení pomáhá k uvolnění. Nemusíte přitom chodit denně do fitka, stačí obyčejná chůze. Pokud k procházce zvolíte les, odpočíváte hned dvakrát, protože pobyt v přírodě uklidňuje.

Smějte se

Smích je univerzální lék, zlepšuje kondici, odbourává stres, zvyšuje imunitu a snižuje únavu organismu. Snažte se každý den najít nějaký důvod ke smíchu.

Zkuste bylinky

Bylinky mají uklidňující účinky. Zkuste třeba čaj z meduňky, mučenky, třezalky, kozlíku, měsíčku lékařského nebo levandule.

Jezte antistresově

Mezi tzv. antistresové potraviny patří např. draslíkem nabité banány nebo játra plná hořčíku. Antistresově působí i vitamin C (citrusy, kiwi, červený rybíz nebo paprika a brokolice) a komplex vitaminu B (vaječné žloutky, sýry, jogurty, ryby, ořechy atd.)

Plánujte

Stres je často následkem přehnaných očekávání. Nemusíte zvládat všechno a hned. Naučte se svůj čas plánovat. A když něco děláte, soustřeďte se jen na jednu věc a nemyslete na další, které vás čekají.

Problémy se prodýchejte

Odborníci doporučují proti stresu jednoduchou dechovou techniku. Během pomalého nádechu (4 vteřiny) se zaměřte na své pocity úzkosti a stresu. Vydechujte 6 vteřin a představte si přitom, jak z vás stres odchází a nastává pocit uvolnění. Opakujte desetkrát.

Přečtěte si
kristýna ryglová
11. 1. 2024 • 21:36

Kdyby to bylo tak snadné, tak není ve stresu nikdo. Já spíš neznám nikoho, kdo by se nestresoval. Mně už to ale fakt nebaví, tak jsem si koupila Krupa Kratom z http­s://ww­w.adam­krupa­.cz/ a cítím po něm zlepšení. Všechno jako by ze mě opadlo a alespoň chvíli nemám nutkání něco řešit.

Mirka Nová
15. 11. 2023 • 17:52

Osobně jsem našla velkou úlevu od stresu na internetových stránkách http­s://ww­w.gr­eenher­bs.cz­/bily-white-kratom, kde jsem si koupila bílý kratom. Je to přírodní doplněk stravy, který mi pomáhá se stresem, ale taky mi dodává tolik potřebnou energii. Nejvíce mi pomáhají jeho účinky při hektických pracovních dnech, kdy potřebuji hodně energie. Osobně ho doporučuji vyzkoušet všem, kdo hledá přírodní alternativu na dobití energie.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.