Policisté na poslední chvíli zachránili život sebevrahovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policisté na poslední chvíli zachránili život sebevrahovi

Muž žije díky reakci policistů.
Muž žije díky reakci policistů. (Ilustrační foto ara)

Doslova v poslední minutě zachránili v Prachaticích policisté život muži, který se rozhodl oběsit. Když ho ve sklepě paneláku odřezávali, byl už v bezvědomí a chrčel.

Na tísňovou linku se v úterý večer obrátil zoufalý muž. Jeho bratr chtěl spáchat sebevraždu, loučil se s ním se slovy, že už má lano na krku. Policisté Petr Balek a Pavel Špiroch měli jen orientační adresu, ale díky dobré místní znalosti rychle našli správný dům. „Ze zamčeného sklepa se ozývaly podivné zvuky, proto hlídka dveře vykopla. Muž visel za krk na umělohmotném laně, připevněném na teplovodní trubku u stropu. Byl v bezvědomí a chrčel,“ popsala záchranu policejní mluvčí Martina Joklová.

Policisté ho rychle odřízli, sundali lano a uložili do stabilizované polohy. „Po chvíli začal muž reagovat na bolestivé podněty a nabyl vědomí. Rychlý zásah policistů, při kterém šlo o vteřiny, a následná první pomoc mu zachránily život,“ zdůraznila Joklová.

Máte trápení?

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.