Proč táta (68) málem zabil syna (44)? Strach a teror kvůli domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Proč táta (68) málem zabil syna (44)? Strach a teror kvůli domu!

Lubomír Z. si u soudu zakrýval tvář.
Lubomír Z. si u soudu zakrýval tvář. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Nervózní, lehce zmatený a zakrývající si obličej přišel včera k soudu Lubomír Z. (68) z Bystřice na Frýdecko-Místecku. Zpovídal se z toho, že v březnu čtyřikrát bodl nožem svého syna.

Petr Z. (44) útok přežil, přišel ale o ledvinu. Seniora dříve ani ve snu nenapadlo, že důchod stráví za mřížemi. Před trestním senátem popisoval, proč se na sklonku života málem stal vrahem. Peklo na zemi mu prý začalo ve chvíli, kdy na potomka přepsal dům s tím, že dožije v přízemí.

Zákazy a naschvály

„Zanedlouho mě syn začal napadat, zakazoval mi topit, chodit hlavním vchodem, byl jsem i bez vody nebo mě natáčel na kameru a dělal spoustu naschválů,“ líčil příčiny dlouhodobých sporů a stresu Lubomír Z. s tím, že se nakonec vlastního syna bál. Snažil se chodit domů tak, aby ho nepotkal a celkově se mu co nejvíce vyhýbat.

Hádka a útok

Podle znalce měl v okamžiku útoku, kterému předcházela hádka, sníženou schopnost ovládat své jednání až o 50 procent. Čin dle sousedů jinak uhlazeného a slušného pána, který dříve provozoval v obci malý a oblíbený obchod, všechny šokoval.

Trest pod sazbou

Muži hrozilo za pokus o vraždu 10 až 18 let vězení. Vzhledem k okolnostem však státní zástupkyně navrhla šestiletý trest. Ten by se podle soudu mohl při pátečním vyhlášení rozsudku ještě o půl roku snížit.

Dcera nabídla útočiště

Zatímco vztahy otce a syna jsou zřejmě navždy v troskách, s dcerou Lubomír Z. vychází. Dokonce mu nabídla, že po propuštění z vězení se může uchýlit k ní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.