Šéfka Sněmovny chce peníze z pivovaru, ale... Budvar není na prodej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šéfka Sněmovny chce peníze z pivovaru, ale... Budvar není na prodej!

Z Budvaru má stát zisky.
Z Budvaru má stát zisky. (Foto Aha! – M. Pekárek, T. Tran)

Kde v době děravých státních rozpočtů vzít peníze? Šéfka TOPky a Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (37) by prodala státní pivovarnický podnik Budějovický Budvar. S nápadem ale tvrdě narazila.

V zájmu ozdravení veřejných financí by se měl podle šéfky Sněmovny stát zbavit nepotřebného majetku a také vlastnických podílů v některých firmách. Jmenovitě národního podniku Budějovický Budvar. Pekarová Adamová míní, že stát nemá provozovat hotel ani vařit pivo.

„Není k tomu jediný racionální důvod,“ řekla Právu. Proti tomu se ohradil ministr zemědělství Zdeněk Nekula (52, KDU-ČSL). „Loni tržby podniku překonaly poprvé 3 miliardy Kč, zisk dosáhl 305 milionů Kč. Prodat Budvar je, jako by Saúdové prodali ropná pole,“ napsal na Twitteru. Podle ředitele pivovaru Petra Dvořáka by sice případný prodej mohl vynést desítky miliard, rozpočty by to ale stejně nezachránilo.

Co má stát?

Stát drží majoritní podíly či zcela ovládá desítky podniků. Budvar patří vedle ČEZ, Českých drah, České pošty či Lesů ČR mezi nejvýznamnější. Z nemovitostí patří státu například hotel Thermal v Karlových Varech.

Přečtěte si
-bello-
16. 6. 2022 • 14:40

VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ ŠKOLY ať Pekarové vrátí školné. Nic ji nenaučily.A vysoké školy at neotevírají obory a nedávají VŠ tituly tam, kde na obor stačí maturita! Jenže všichni holt chtějí prachy I rektoři.

Pekarová : bakalářský obor andragogika a personální řízení na FFUK v Praze. Bakalářská práce : " Zaměstnavatelnost zdravotně postižených "

K tomu já pozn. : Pekarová může začít aplikovat na ukrajinské přistěhovalce! Zejména andragogika se jí hodí. Včera bylo pozdě !
----
Další studium Pekarová : Masarykův ústav vyšších studií .Obor ekonomie a management v průmyslu. Dipl.práce : Diversity management ,titul Ing.
K tomu já pozn.: ČVUT a zejména pak Masarykův ústav vyšších studií by měl vážit obory. Opravdu mě zajímá, čeho vlastně je "inženýrkou " madam Pekarová.
A protože mám přehled obrovský o dění, vím i o tom, jak na Praze 8 bojovali tamní občané pro zrušení heren, kde soc. slabší a nepřizpůsobiví utráceli rodinné přídavky a přímo úměrně prohraným penězům se tam hromadily použité jehly na ulicích .Radní herny obhajovali, že zisk z heren podporuje sport dětí , např. tenis, fotbal .Pekarová byla na P8 radní za drogovou a sociálně slabou oblast.Neudělala nic, i když věděla, že zrovna pro tenis nepřizpůsobivým sotva ! Kam vlezla madam Pekarová, zůstala po ní jen hluboká brázda Oborově jí nejblíž sociální oblast chtěla zúročit coby ministryně soc. věcí / volební cukrlátko / , ale jakmile bylo po volbách sprostě otočila a vyboxovala si jednoduchý úřednický post s danými pravidly - šéfku Sněmovny.

pravlast
16. 6. 2022 • 13:44

Šéfka je totiž naprosto dokonalá vlastizrádkyně a chtěla by hlavně udělat víc prostoru pro konkurenci a nejspíš poslat zaměstnance na ulici a pracák.Z čeho by se asi vyplácely důchody a taky platy podobným ma*gorům když tady nikdo nebude platit daně?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.