Trest za vpich látky neplatí! Zdravotnice jde znovu před soud | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Trest za vpich látky neplatí! Zdravotnice jde znovu před soud

Zdravotní sestra Klára Pavlišová přichází ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem.
Zdravotní sestra Klára Pavlišová přichází ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Znovu k soudu bude muset zdravotní sestra Klára P. (dříve V., 43). Ta údajně píchla pacientovi Miroslavu Urbanovi (†77) v děčínské nemocnici neznámou látku do těla. Ten následně částečně ochrnul.

Loni v říjnu jí Okresní soud v Děčíně vyměřil dva měsíce vězení s podmínkou na jeden rok, žena ale svoji vinu od počátku popírá a namístě se odvolala. „To je taková křivda, která se ani nedá vylíčit,“ rozplakala se tehdy před novináři. Včera však rozsudek zrušil odvolací Krajský soud v Ústí nad Labem a vrátil případ k novému projednání.

„Soud prvního stupně se s provedenými důkazy vypořádal ledabyle“ vysvětlil soudce Radek Šnajdr. Proces tak začne nanovo. „Jsem z toho rozčarovaná. Táhlo se to čtyři roky, manžel mezitím zemřel a teď to bude zase od začátku. Nevím, jestli to vůbec vydržím,“ svěřila se vdova po poškozeném Jana Urbanová (78).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.