Tři měsíce po invazi: Ruský voják zastřelil civilistu, dostal doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tři měsíce po invazi: Ruský voják zastřelil civilistu, dostal doživotí!

Šišimarin se snažil projevit lítost, u soudu mu to ale nepomohlo.
Šišimarin se snažil projevit lítost, u soudu mu to ale nepomohlo. (ČTK / AP / Efrem Lukatsky)

Přesně tři měsíce od zahájení ruské invaze na Ukrajinu padl přelomový rozsudek. Ruský voják Vadim Šišimarin (21) dostal v Kyjevě doživotí za to, že zavraždil neozbrojeného civilistu! Proti verdiktu se odvolal. Co udělal holohlavý mládenec, který byl včera samá lítost?

Na rozkaz jiného ruského vojáka 28. února, kdy byla invaze v začátcích, vystřelil z auta na Oleksandra Šelipova (†62) ve vsi Čupachivka na severovýchodě země. Na kole jedoucí muž zemřel. „Nechtěl jsem ho zabít. Vystřelil jsem, aby mi (ostatní Rusové – pozn. red.) dali pokoj,“ kál se u soudu. Ten mu ale lítost neuvěřil. Šišimarin navíc nemusel střílet, protože rozkaz vydal voják, který nebyl jeho velitelem. Média citovala i vdovu po Šelipovovi, která chtěla, aby mladík dostal doživotí, i když je jí ho svým způsobem líto. „Jestli ho vymění, a to i za naše obránce z Mariupolu, nebudu proti,“ řekla také.

Přečtěte si
st.rec
25. 5. 2022 • 00:44

Obrovská zpráva pro celý svět,kolik Azovců a SS Galizien + dalších půjdou před soudy za postřílené děti ležící v Aleji andělů?
Kdy začne západ chápat že lidský život má stejnou cenu na obou stranách konfliktu?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.