Ruská vesnice je na prodej! Leží na okraji Karlových Varů... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ruská vesnice je na prodej! Leží na okraji Karlových Varů...

Velký dům s ještě větší zahradou.
Velký dům s ještě větší zahradou. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová, www.remax-czech.cz)

Možnost přiletět si na daču do Karlových Varů z Moskvy a chovat se v Česku způsobem já jsem tady pán, skončilo. Když se v roce 2007 otevírala ruská vesnice hned u lázeňského města, místní byli naštvaní, Rusové jásali. Dnes je většina ze 48 domů na prodej.

Vesnici vybudovali soukromí investoři v areálu tzv. Gejzírparku na okraji Karlových Varů. Uličky mezi domy nesou česko-ruské názvy. Od vypuknutí války na Ukrajině mají ale ruští majitelé problém. Vízum do Česka nedostanou a bez něj se do svého sídla nepodívají. Nemohou je využívat, a tak se domů chtějí zbavit. Ani to však není vůbec snadné. „Prodej ruských nemovitostí je v současné době velmi komplikovaný, a to hlavně kvůli komunikaci a dodání potřebných dokumentů jako jsou například plné moci,“ říká realitní makléř Alexandr Mizjuk. Domky v ruské vesnici kupovali původní majitelé jako rekreační objekty. Nyní o ně mají zájem především Češi. V nabídce realitní společnosti se prodávají přibližně kolem sedmi miliónů.

Takto se nemovitosti nabízejí:

Dům 145 m² se zahradou 1029 m²

Klid, je se ráno probudit s dobrou náladou, rozdávat lásku své rodině a každý den se k ní s radostí vracet. A tajemství spočívá v tom, že to vše je nemožné bez útulného, bezpečného, moderního rodinného hnízda na čistém vzduchu, v blízkosti divoké, nedotčené přírody, která bude každý den přinášet inspiraci a klid. Cena: 7 350 000 Kč

Dům 157 m² se zahradou 440 m²

Bezpečnost mé rodiny byla vždy na prvním místě, proto jsem volil tento areál, jelikož je uzavřený a neustále hlídán, já s manželkou tak můžeme být klidní ohledně bezpečí našich dětí. Bydlíme v krásném domě a to okolí... V blízkosti je les, kam chodíme na procházky. Večer k nám doléhají mírné zvuky řeky Teplá, které si můžeme poslechnout při večeři venku na své zahrádce. Cena: 6 900 000 Kč

Víte, že...

...v areálu Gejzírpark je dohromady 48 objektů včetně restaurace a bazénu?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.