Ubytoval kamarádku z internetu: OSOBNĚ JE SPOJILA AŽ VÁLKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ubytoval kamarádku z internetu: OSOBNĚ JE SPOJILA AŽ VÁLKA!

Taťána (vlevo), Tomáš a Karina.
Taťána (vlevo), Tomáš a Karina. (Foto Aha! – Slávka Červená a archiv Tomáše Bati)

Když se před pár měsíci seznámil student cestovního ruchu Tomáš Baťa (24) ze Zlína na sociální síti s Taťánou (20) z Ukrajiny, netušil, jak brzy se setkají. Nyní bydlí u jeho rodičů v domě.

Taťána, učitelka na prvním stupni základní školy v Dněpru, se zajímala o studium v Česku. Při tom se přes internet skamarádila s Tomášem. Kvůli problémům s vízy si jen psali. Pak ale vypukla válka a Tomáš jí nabídl azyl u sebe a rodičů. Přijela i s nejlepší kamarádkou Karinou (22), učitelkou v mateřince. „To rozhodnutí odjet bylo těžké. Tomáš mě přemlouval. Když začali ostřelovat letiště a zasáhli i obchody, rozhodly jsme se. Osm hodin jsme čekaly ve městě na vlak. Dovnitř mohly jen ženy a děti. Muži plakali. Bylo to moc smutné,“ popsala Taťána.

Dívky seděly jen na kufrech, do Lvova jely 18 hodin. „ Tam lidé čekali i 20 hodin na bezplatný vlak do Polska. Měly jsme štěstí. Byly jízdenky na autobus do Brna,“ řekly. Tam už je čekal Tomáš. „Spaly pak tři dny v kuse. Taťána měla horečku,“ konstatoval Tomáš.

ZNAČKY DIVERZANTŮ PRO DRONY

„Máme hospodářství a bydlíme na okraji města. Otec je myslivec, má zbraň a je v domobraně,“ přiblížila Taťána, co se děje u ní doma. „Objevují se tam diverzanti. Dronům dělají značky – kruhy a uprostřed kříž, kde mají útočit. Barva je vidět i v noci. Musí se proto důkladně zakrývat. Jeden dron domobrana sejmula a dala naší armádě. Některé diverzanty chytili. Jeden se ukrýval i u nás na statku. Ukrajinci sebral šaty a utekl,“ líčila Taťána.

Přečtěte si
-bello-
12. 4. 2022 • 01:29

jj, kvůli problému s vízy se sem nedostalo statisíce Ukrajinců.
No hlavně , že sebrala i kamarádku ,Jistě budou učit kvalifikovaně naše děti ukrajinsky, druhý úřední jazyk v Česku .Hlavně že jsou Češi veřejně pochválení Bruselem, že nejsou xenofobní.
Z toho se nezbývá, než dmout pýchou, ale mně to přijde, jako když dementa hladí po hlavičce .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.