Zfackoval ženu (†33), ona zemřela. Soud? Šlo jen o přestupek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zfackoval ženu (†33), ona zemřela. Soud? Šlo jen o přestupek!

Obžalovaný Michal B. u krajského soudu.
Obžalovaný Michal B. u krajského soudu. (Foto Aha! - Michal Charbulák )

Mimořádně smutný případ domácího násilí dořešil včera ostravský krajský soud. Michal B. (46) dal podle obžaloby manželce Kateřině (†33) pár facek. Jenže ona potom upadla a zůstala ležet. Muž ji odtáhl do ložnice, kde v posteli do rána zemřela! Podle rozhodnutí soudu šlo jen o přestupek!

Hádky opilých manželů byly v bytě ve Štramberku na Novojičínsku na denním pořádku. A Michal B. se neštítil ani násilí. „Všichni sousedé to věděli, nikdo nic neudělal. Nechali to dojít až tak daleko. Když prý Katka i on vystřízlivěli, bylo vše ok, tak to nechali být,“ řekl Aha! strýc zemřelé Martin P. (43).

Strýc zemřelé ženy Martin P. tvrdí, že její manžel je vinen.

Popíjeli oba

Že jeho neteř holdovala alkoholu, nezastírá. „Však on chlastal taky. Oba se hádali od začátku. Katka chtěla děti, on ne. Manipuloval s ní, tak začala pít. To naše rodina věděla. Ale že ji bije, to ne, zasáhli bychom. Katka vše zlehčovala, ale kvůli modřinám už ani nechodila do práce. Bála se ho,“ řekl strýc.

Vzkazy ze záhrobí

Svědci soudu potvrdili, že muž svou ženu týral, ale policii nevolali. Osudného večera loni v dubnu slyšeli křik, rány i pokus o útěk Kateřiny z bytu, načež ji muž měl vtáhnout zpět. Pak byl klid. To ji Michal B. v bezvědomí odtáhl do ložnice a šel se dívat na TV. Žena zemřela na krvácení do mozku. „Vůbec si to nepamatuji, měl jsem nějaké zatmění,“ tvrdil soudu Michal B. „Myslím, že ví, co udělal. Dál si chodí po městě, jako by se nic nestalo. Všem tvrdí, jak za nic nemůže. Co je divné, že se dostal na její účet na sociální síti a píše za ni jakože vzkazy ze záhrobí. Je toto normální?“ kroutí hlavou Martin P.

Vina se neprokázala

Krajský soud neprokázal, že pád a následnou smrt Kateřiny způsobil fackami její muž a ne její opilost. Státní zástupce žádal u Michala B. shledání viny a jako trest podmínku, zatímco obhajoba chtěla muže zcela zprostit žaloby. Soud rozhodl, že skutek je přestupkem proti občanskému soužití. Případ opět projedná Vrchní soud jen v případě, pokud se žalobce odvolá, na což si ponechal lhůtu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.