Syn trýznil rodiče, otce kopal i škrtil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Syn trýznil rodiče, otce kopal i škrtil!

Násilí se odehrálo v Mostě.
Násilí se odehrálo v Mostě.  (Foto wiki)

Brutální násilí se odehrávalo za dveřmi bytu ve staré zástavbě v Mostě. Vlastní rodiče tu minimálně od září loňského roku opakovaně trýznil jejich syn (43). Nemohoucího otce týral i desetkrát za den. „Do táty strkal, kopal a také ho rdousil. Ve dvou případech použil k bití i násadu od koštěte, ačkoliv věděl, že otec není v dobré kondici a pohybuje se jen pomocí berlí,“ popsal běsnění agresora policejní mluvčí Václav Krieger.

Rodiče trápil hlady, křikem je budil v brzkých ranních hodinách, museli uklízet rozbité nádobí po té, co ho schválně předtím rozmlátil. Denně rodičům vyhrožoval, že je zabije. „Napadený otec nakonec vyhledal ošetření a celá věc vyšla najevo. Kriminalisté si vyžádali znalecký posudek, který potvrdil, že poškozený prodělal četná zranění i na hlavě,“ přiblížil Václav Krieger. Útočníka policie nejdřív opakovaně vykázala z domácnosti, nakonec ale stejně skončil v cele. Je stíhán za týrání a vyhrožování. Skončit může na osm let ve vězení.

Pomozte jim

Týrané osoby se často ze strachu bojí obrátit na policii, nebo se svěřit i svým sousedům. Jsou to ale často právě lidé z okolních bytů, kteří mohou pomoci teror zastavit. „Pokud jste svědky takového chování, nebo máte podezření, že se ve vedlejším bytě něco děje, kontaktujte policejní linku,“ doporučil Václav Krieger.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.