Incident v třinecké nemocnici ukončila až speciální jednotka: Opilec střílel ZE SAMOPALU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Incident v třinecké nemocnici ukončila až speciální jednotka: Opilec střílel ZE SAMOPALU

Nemocnice Třinec, které místní říkají na Sosně.
Nemocnice Třinec, které místní říkají na Sosně. (Foto Blesk - Jiří Krušina)

Výstřely ze samopalu třeskly včera ráno v areálu třinecké nemocnice Sosna. Po hádce dvou opilců s vrátnou vytáhl jeden z podnapilých automatickou pušku. Incident se naštěstí obešel bez zranění.

Na místo střelby dorazila rychle speciální jednotka a agresory zadržela. Jednoho z nich měla do areálu nemocnice před tím přivézt sanitka se zraněním, druhý za ním přijel autem. Než jeden z nich vytáhl zbraň, oba opilci údajně vrátnou slovně i fyzicky napadali. „Zbraň jsme zajistili, byla držená legálně,“ řekla Aha! mluvčí policie Pavla Jiroušková. Pachatelé jsou místní, pravděpodobně se jedná o kamarády.

Ředitel Veverka je rád, že se nikomu nic nestalo.

Ti nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu vydírání. Hrozí jim až osmiletý pobyt ve vězení. „Pro mě bylo stěžejní, když mi bylo sděleno, že všichni účastníci střelby jsou v pořádku,“ uvedl ředitel nemocnice Jiří Veverka. Napadené strážné nabídl psychologickou pomoc. Ta ji odmítla, řekla, že je v pohodě, a šla domů. Vrchní sestra Michal Heczko řekl, že v poslední době je pro zdravotníky sloužící v noci práce čím dál náročnější. „Agresivních a sprostých pacientů přibývá, může za to i covidová doba, která spoustu lidí psychicky poznamenala,“ uvedl Heczko.

Heczko tvrdí, že agresivních pacientů přibývá.

Bomba a masový vrah

Od roku 2014, kdy anonym nahlásil v třinecké nemocnici bombu a musela se evakuovat, se v ní žádný podobný incident naštěstí nestal. Střelbu v nemocnici policisté řešili v prosinci 2019 v areálu FN Ostrava. Ctibor Vitásek (†42) tam zabil sedm lidí a další zranil. Pak se zastřelil.

Ctibor Vitásek



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.