Za výstřelem ve školce byl nebezpečný omyl? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Za výstřelem ve školce byl nebezpečný omyl?

Střelecký instruktor Ivo Kosina má vysvětlení.
Střelecký instruktor Ivo Kosina má vysvětlení. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Omyl při přípravě zbraně do policejní služby po skončení besedy byl pravděpodobně příčinou nechtěného čtvrtečního výstřelu v přerovské školce. Případem se zabývá vnitřní inspekce olomouckého krajského policejního ředitelství.

„Vyšetřování pracovníků odboru vnitřní kontroly ovšem ještě nebylo ukončeno, proto je předčasné vyjadřovat se k případnému postihu policisty. Pravděpodobně však půjde o kázeňský přestupek,“ řekla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Vedení policie Olomouckého kraje už přijalo opatření, aby se podobný incident nemohl opakovat. Podle střeleckého instruktora a provozovatele střelnice Ivo Kosiny má událost jediné vysvětlení. „Policista po skončení besedy připravoval zbraň znovu do služby. Při rutinním postupu, který denně provádí při vybíjení zbraně, si neuvědomil, že zásobník nevysunul, ale do zbraně zasunul. Při uvolnění závěru pak došlo k zasunutí náboje do komory a při kontrolní ráně jistoty k výstřelu,“ vysvětlil Kosina.

Přečtěte si
j.p.toman
6. 3. 2023 • 08:36

To by mě zajímalo, jaké to opatření krajské policejní ředitelství udělalo ? Možná by to zajímalo i třeba armádu, protože nečekaný výstřel ze zbraně se opakuje pořád dokola už druhé století.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.